<< Nazad



 

 

Dejan Stanković postigao gol iz kornera

Potez za ushićenje: Dejan Stanković (FOTO: AP)

Beograd, 21. februara 2004. (Beta) - Fudbaleri Intera prokockali su večeras veliko vođstvo od 2:0 i dozvolili gradskom rivalu da potpuno preokrene rezultat i odnese sva tri boda pobedom od 3:2, u utakmici 22. kola Serije A.

Vezni igrač Intera i reprezentativac Srbije i Crne Gore Dejan Stanković doveo je Inter u vođstvo golom postignutim direktno iz kornera u 15. minutu meča. Vođstvo je udvostručio Kristijano Zaneti koji je naleteo na loptu koja se odbila od stative na šut brazilskog napadača Adrijana.

Tim rezultatom završeno je prvo poluvreme, a u drugom delu igre Milan je uveo napadača Jana Dala Tomasona i nakon samo 11 minuta on je postigao prvi gol za Milan, nakon što golman Intera Frančesko Toldo nije uspeo da uhvati loptu na šut Klarensa Sedorfa.

Samo minut kasnije, došlo je i do izjednačenja nakon savršene solo akcije Brazilca Kake, koji je uzeo loptu na polovini terena, izneo je do šesnesterca, odakle je precizno šutirao.

Izgledalo je da će se tako i završiti, ali je pet minuta pre kraja meča Sedorf uputio spektakularan šut sa oko 25 metara, i to pravo u gornji ugao gola.

Nakon ove pobede, Milan ima 55 bodova, pet više od drugoplasirane Rome. Treći je Juventus sa 49 bodova.

*****

Reprezentativac Srbije i Crne Gore Danijel Ljuboja bio je strelac za Pari Sen Žermen, u pobedi tog tima nad Gengamom od 2:0.

Parižani su poveli golom Modestea Mabamija u 23. minutu, a vođstvo domaćih uvećao je Ljuboja pogotkom u 81. minutu meča.

To je Ljuboji ove sezone 11. gol u francuskom prvenstvu, uključujući i sedam za Strazbur.

PSŽ zauzima treće mesto na tabeli francuskog šampionata, pet manje od lidera Monaka.

*****

Andrija Delibašić je proteklog vikenda postigao svoj drugi gol u "Primeri". Bivši napadač Partizana je u 6. minutu meča protiv domaće Osasune doveo Majorku u vođstvo, ali je samo deset minuta kasnije Džon Aloizi izjednačio na 1:1, što je bio i konačan rezultat susreta.

Majorka sada zauzima 15. poziciju sa 29 bodova. Ispod nje su Selta sa 27, Saragosa i Albasete sa po 26, Espanjol sa 20, dok je "fenjeraš" Mursija u 25 mečeva osvojila samo 16 bodova.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu