<< Nazad



 

 

Mihajloviću osam utakmica zabrane igranja

(FOTO: AFP)

Nion, ŠVAJCARSKA, 7. novembra 2003. - Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) saopštila je danas da je na osnovu pregledanog video snimka i izjava zvaničnika, kaznila igrača rimskog Lacija Sinišu Mihajlovića sa osam utakmica suspenzije zbog pljuvanja i udaranja protivnickog igrača, kao i zbog nedoličnog ponašanja prema zvaničniku Uefe nakon što mu je pokazan crveni karton na utakmici Lige šampiona protiv londonskog Čelzija, koja je 4. novembra odigrana na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Srpski internacionalac je isključen u drugom poluvremenu zbog drugog žutog kartona koji je dobio posle starta nad Damijenom Dafom. Na visinu kazne, međutim, presudno je uticalo njegovo ponašanje prema napadaču engleske ekipe Rumunu Adrianu Mutuu, koga je prvo udario a kasnije i pljunuo, što su zabeležile kamere. Mihajlović će na ime kazne morati da plati i 12.700 eura.

Disciplinska komisija evropske "kuće fudbala" je prilikom donošenja odluke uzela u razmatranje i Mihajlovićevo ranije ponašanje. Zabrana igranja odnosi se samo na klupska takmičenja koja organizuje Uefa, a na potezu je uprava Lacija koja je takođe najavila da će kazniti svog igrača.

Igrač rimskog kluba ima pravo da do 10. novembra podnese žalbu na ovu odluku

Ranija vest
5. novembar 2003.: Miha broji kazne

Pročitajte i ...
21. oktobar 2000.: Mihajlović suspendovan zbog rasizma



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu