<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Sakramento je 8. marta u svojoj "Arko Areni" savladao ekipu Šarlota rezultatom 105:92, a Vlade Divac je odigrao utakmicu sezone, ubacivši 27 poena (12/20 dva poena, 0/1 tri poena, 3/5 sl. bacanja), uz 11 skokova (8+3), četiri asistencije i dve ukradene lopte, za 43 minuta. Posle prvog poluvremena Hornetsi su vodili 55:45, ali su domaćini, najviše zahvaljujući jugoslovenskom reprezentativcu, preokrenuli rezultat i zabeležili ubedljivu pobedu.



Božidar
Maljković

U Kupu Radivoja Koraća igraće se jugoslovensko finale. Ekipa trenera Božidara Maljkovića, španska Unikaha, u dve polufinalne utakmice bila je bolja od Estudijantesa (85:72 kod kuće i 47:53 u gostima), dok je francuski Limož, tim još jednog jugoslovenskog stručnjaka, Duška Ivanovića, bez većih problema slavio na svom terenu protiv italijanske Đirone 69:57 (prvi meč 77:77).



Predrag
Danilović

U polufinale Kupa Rajmonda Saporte plasirao se italijanski Kinder, pošto je u dve utakmice četvrtfinala bio bolji od španske Pamese. Iako je ekipa iz Bolonje u prvoj utakmici zabeležila ubedljivu pobedu - 85:61, revanš-meč nije protekao bez uzbuđenja, pošto je Pamesa jugoslovenskog trenera Mikija Vukovića, bila na korak od podviga. Da do toga, ipak, ne dođe, pobrinuo se Predrag Danilović, koji je sa 21 poenom (6/7 dva poena, 1/5 tri poena, 6/6 sl. bacanja), sedam skokova i četiri asistencije, za 38 minuta, bio najbolji igrač Kindera.      



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu