<< Nazad



 

 

"Kraljevi" preuzeli tron

Predrag Stojaković i Džejm Pouzi (Denver)

Njujork, SAD, 17. januara (agencije) - Sakramento je na gostovanju u Denveru ostvario desetu uzastopnu pobedu, što mu je najduža pobednička serija od sezone 1963-64 kada je sedište kluba bilo u Sinsinatiju. S obzirom da su Los Anđeles Lejkersi pretrpeli iznenađujući poraz od trenutno najslabije ekipe u ligi, Majami Hita, "kraljevi" naših Stojakovića i Divca su sa skorom od 29 pobeda i samo devet poraza trenutno najuspešniji tim najjače košarkaške lige sveta.

Predrag Stojaković je dokazao da se nalazi u odličnoj formi. Posle rekordnih 36 poena koje je postigao veče ranije protiv Klivlenda, jugoslovenski reprezentativac je "izrešetao" i koš Denvera - sa 29 poena bio je najefikasniji igrač "kraljeva", uz osam skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Denver je sredinom treće četvrtine serijom 18:2 stigao do vođstva 86:77, ali je Sakramento odmah uzvratio još ubedljivijom serijom od 26:7. Krajem treće četvrtine Stojaković, Bobi Džekson i Hidajet Turkoglu su iskoristili po dva slobodna bacanja i u poslednji deo igre se ušlo sa prednošću domaćina od 86:83.

Stojaković na takmičenju u šutiranju "trojki"

Na NBA "ol-star" vikendu koji će se 9. i 10. februara održati u Filadelfiji, jugoslovenski as Predrag Stojaković imaće priliku da iz drugog pokušaja osvoji titulu najboljeg "trojkaša" lige. Na listi učesnika ovog takmičenja nalazi se i Rej Alen iz Milvokija koji je prošle godine zahvaljujući fantastičnoj seriji od deset pogodaka u poslednjih deset pokušaja, "oteo" titulu našem igraču.

U šutiranju "trojki" oprobaće se i: Vesli Person (Klivlend), Stiv Smit (San Antonio), Majk Miler (Orlando), Kventin Ričardson (Los Anđeles Klipers), Pol Pirs (Boston) i Stiv Neš (Dalas).

Pobednik takmičenja dobija nagradu od 25.000 američkih dolara.

Već u prvom napadu četvrte četvrtine Stojaković je "trojkom" izjednačio rezultat, da bi potom usledili koševi Džeksona i Džejmsa Pozija. Kada je Kris Veber devet i po minuta pre kraja susreta doveo Sakramento u vođstvo od 90:88, "kraljevi" su ušli u ritam koji nisu izgubili do kraja susreta.

"Kada su nam u trećoj četvrtini pobegli, dogovorili smo se da u narednih pet-šest minuta odigramo najbolje što možemo i da ih, ako bude moguće, stignemo pre poslednje četvrtine. Imali smo sreću da se u poslednjih 12 minuta razigra Kristi. Nije promašio nijedan šut, a ukrao je dve možda i ključne lopte. Sada smo na vrhu, što je rezultat o kome smo sanjali. Imamo šansu da postanemo vrhunska ekipa i nadam se da će moji igrači nastaviti da rade još više da bi do kraja sezone ostali favoriti za titulu", rekao je trener "kraljeva" Rik Adelman.

Vlade Divac je igrao 20 minuta, jer je veoma brzo zaradio pet ličnih grešaka, i ostvario je skroman učinak od devet poena uz dva skoka.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu