<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Prvi "tripl-dabl" Vlade Divca

Vlade Divac je zabeležio prvi "tripl-dabl" ove sezone u utakmici protiv Filadelfije, koju je 2. aprila u svom "Arko centru" Sakramento dobio rezultatom 117:95.

Za 35 minuta jugoslovenski centar je postigao 14 poena (4/9 dva poena, 6/6 sl. bacanja), uhvatio 11 lopti i imao 11 dodavanja. Odličan je bio i drugi Jugosloven Predrag Stojaković koji je za 24 minuta ubeležio 17 poena (4/6 dva poena, 3/4 tri poena).



Slaviša Jokanović

I posle 31. kola španskog fudbalskog prvenstva La Korunja je na liderskoj poziciji, dva boda ispred drugoplasirane Barselone. Junak pobede od 3:1 na gostovanju protiv poslednje plasirane Sevilje bio je jugoslovenski reprezentativac Slaviša Jokanović koji je sa dva gola u ranom periodu igre, u 11. i 13. minutu, praktično obezbedio pobedu svom timu.


Posle 19 sušnih godina AEK jugoslovenskog trenera Dušana Ivkovića osvojio je košarkaški Kup Grčke, nakon što je u uzbudljivom finalnom susretu savladao favorizovani Panatinaikos rezultatom 59:57.

Ekipa trenera Željka Obradovića i igrača Dejana Bodiroge i Željka Rebrače tri minute i trideset sekundi pre kraja imala je prednost od sedam poena - 51:44, ali se igrači AEK-a nisu predavali i najviše zahvaljujući odličnoj igri Koronjosa i Bouvija u završnici uspeli da slave minimalnu ali zasluženu pobedu.

U poraženoj ekipi Bodiroga je bio dobro čuvan pa je postigao samo devet poena. Centar Panatinaikosa Željko Rebrača imao je 18 poena i, uprkos porazu svoje ekipe, proglašen je za MVP-a finalnog turnira.


Trofej Kupa Koraća ponovo je u rukama jednog Jugoslovena, ovog puta Duška Ivanovića koji je već u prvoj godini rada u Limožu postigao zapažen uspeh. Iako je poražena u revanš-utakmici finala od španske Unikahe, koju trenira još jedan jugoslovenski stručnjak Božidar Maljković, rezultatom 51:60, ekipa iz Francuske je zahvaljujući kapitalu od 22 poena iz prve utakmice sasvim zasluženo postala pobednik ovog eminentnog evropskog klupskog košarkaškog takmičenja.



Gordana
Grubin

Italijanska ekipa Parma osvajač je ovogodišnjeg Kupa Lilijane Ronketi, pošto je u obe utakmice bila bolja od španskog Las Palmasa - 64:60 kod kuće, 63:56 u revanš-utakmici u Španiji.

Jedna od najzaslužnijih za trijumf Italijanki je jugoslovenska košarkaška reprezentativka Gordana Grubin, koja je u obe utakmice bila najefikasniji igrač pobedničke ekipe. U prvoj utakmici je postigla 16 poena (5/9 dva poena, 0/6 tri poena, 6/7 sl. bacanja), uz četiri skoka i pet ukradenih lopti. Isti broj poena postigla je i u revanšu (3/8 dva poena, 2/6 tri poena, 4/5 sl. bacanja), uz po šest skokova i asistencija.



Predrag Drobnjak

Evropska liga za košarkaše, "majstorice" četvrtfinala - učinak jugoslovenskih igrača

Efes Pilsen (Turska) - Asvel (Francuska) 68:66 (33:38)

Predrag Drobnjak (Efes Pilsen): 6 poena (2/2 dva poena, 0/4 tri poena, 2/2 sl. bacanja), pet skokova i tri asistencije za 38 minuta.

Barselona (Španija) - Olimpija Union (Slovenija) 71:66 (32:31)

Milan Gurović (Barselona): 19 poena (3/3 dva poena, 4/4 tri poena, 1/2 sl. bacanja), četiri skoka i tri ukradene lopte za 22 minuta.

Makabi (Izrael) - PAF (Italija) 79:64 (43:42)

Marko Jarić (PAF): pet poena (1/1 dva poena, 1/1 tri poena) za 26 minuta.

"FAJNAL -FOR", parovi polufinala

Panatinaikos - Efes Pilsen
Barselona - Makabi


U finalu Kupa evropskih šampiona za rukometaše igraće španska Barselona i nemački Kil, ekipa jugoslovenskog reprezentativca Nenada Peruničića.

U polufinalnim utakmicama Barselona je bila bolja od slovenačkog Laška (prvi meč: 39:25, revanš: 20:27), dok je, uprkos porazu 13:22 u Zagrebu od Badela, Kil zahvaljujući ubedljivoj 32:21 pobedi na svom terenu obezbedio plasman u finale.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu