<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Bora Milutinović

Jugosloven Bora Milutinović novi je selektor fudbalske reprezentacije Kine. Milutinović, koji je do sada učestvovao na četiri svetska šampionata sa četiri različite reprezentacije i svaki put obezbedio plasman u drugi krug takmičenja, pokušaće da prvi put u istoriji odvede Kineze na finalni turnir.

Podsetimo, Milutinović je na svetskim prvenstvima debitovao 1986. godine kao selektor Meksika, četiri godine kasnije u Italiji priredio je senzaciju kad je Kostariku odveo u osminu finala, 1994. godine je bio na čelu selekcije SAD, dok je na poslednjem svetskom prvenstvu u Francuskoj učestvovao kao selektor reprezentacije Nigerije.


Jugoslovenski internacionalac Dejan Petković, koji je proteklih meseci igrao za italijansku Veneciju, novi je član čuvenog brazilskog kluba Flamenga iz Rio de Žaneira.

Nekadašnji igrač niškog Radničkog, beogradske Crvene zvezde, španskih klubova Reala, Sevilje i Rasinga i brazilske Vitorije zameniće u dresu Flamenga slavnog Romarija, najboljeg fudbalera sveta 1994. godine.


Jugoslovenski trener Ljubiša Tumbaković nije više trener atinskog AEK-a, odlučilo je rukovodstvo ovog grčkog kluba.

Najuspešniji trener u istoriji beogradskog Partizana prošlog leta preuzeo je tim iz Atine, ali su neočekivano loši rezultati u evropskom kupu a, naročito, u grčkom prvenstvu, primorali ljude iz uprave kluba da mu se već na kraju polusezone zahvale na saradnji.



Dragan Stojković

Golovima Brazilca Vagnera Lopesa i kapetana jugoslovenske fudbalske reprezentacije Dragana Stojkovića Nagoja Grampus Ejt (Nagoya Grampus Eight) osvojila je Kup Japana pošto je u finalu savladala Hirošimu sa 2:0(0:0).

Jugoslovenski internacionalac je, najpre, u 56. minutu asistirao Lopesu za prvi pogodak, da bi osam minuta pre kraja susreta na spektakularan način postavio konačan rezultat utakmice.

Stojković se, naime, poigrao sa dvojicom odbrambenih igrača protivnika i golmanom, i onda zatresao mrežu.

Zbog svega što je prikazao u finalnoj utakmici Kupa jugoslovenski reprezentativac je proglašen najboljim igračem susreta.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu