<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Marsej, FRANCUSKA, 31. januar (agencije) - Jovan Stanković (29), levokrilni napadač španske Majorke i povremeni jugoslovenski reprezentativac, potpisao je troipogodišnji ugovor za Olimpik, ekipu iz francuskog grada Marseja. Vrednost ugovora je oko 13 miliona maraka.

Stanković je saopštio novinarima da je jako nezadovoljan činjenicom da je Majorka pristala da ga proda, pošto je želeo da svoju karijeru završi u Španiji. On je iz beogradske Crvene zvezde 1996. godine prešao u Majorku, koja je tada igrala u drugoj španskoj ligi, za 7 miliona maraka.

Već sledeće sezone Stanković je dao veliki doprinos ulasku Majorke u prvu ligu i zapaženim rezultatima ovog kluba koji su potom sledili. Dve godine kasnije, 1999. godine, Majorka je postigla i najveći uspeh na međunarodnoj sceni, pošto je bila finalista poslednjeg Kupa pobednika kupova (rimski Lacio je pobedio sa 2:1).

*****

Elče, ŠPANIJA, 30. januar (agencije) - Španski prvoligaš Ovijedo je do kraja sezone pozajmio jugoslovenskog internacionalca Alberta Nađa (26) ekipi Elčea, članu druge španske lige.

Nađ je po dolasku u novi klub izrazio nadu da neće imati problema oko adaptacije.

Elče se trenutno nalazi na 17. mestu u konkurenciji 22 kluba i ima samo dva boda više od ekipe koja je u zoni ispadanja.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu