<< Nazad



 

 

Miljković i Gerić prvaci Evrope!

Andrija Gerić

Opole, POLJSKA, 23. mart - Odbojkaši italijanskog Lubea iz Maćerate novi su klupski prvaci Evrope. U finalnom meču Kupa šampiona, odigranom u Poljskoj, savladali su grčki Olimpijakos 3:1. U timu Lubea blistali su naši reprezentativci Ivan Miljković i Andrija Gerić, dok Vasa Mijić nije uspeo da pomogne Atinjanima da stignu do trona. Treće mesto na fajnal-foru osvojio je takođe grčki klub, Iraklis.

*****

Golovima Kovačevića Real Sosiedad pobedio Majorku

Majorka, ŠPANIJA, 24. mart - Dok madridski Real, La Korunja i Valensija nastavljaju "mrtvu trku" za šampionsku titulu, u San Sebastijanu ponovo slave svog srpskog kralja - Darka Kovačevića. Naš reprezentativac za Real Sosiedad je pravi dar s neba pogotovo u poslednja dva kola u kojima je postigao sve golove i doneo maksimalnih šest bodova svom timu u borbi za opstanak. Juče je potopio Majorku (Paunović ušao u 70. minutu umesto Ibagaze) i zaslužio da uz veterana Jera, Argentinca Skalonija i vezistu Valensije Barahu svrsta u red junaka dana.

Ipak, kapa mora do zemlje pred Fernandom Jerom... Kapiten Reala je sam pobedio Saragosu, postigao prvi het-trik u karijeri i sačuvao velike šanse svog kluba da se okiti titulom. Samo uteha za goste bio je pogodak Sava Miloševića u 77. minutu. Za Saragosu je svih 90 minuta igrao i Komljenović, dok Drulić nije ulazio.

Lionel Skaloni je slavljenik u La Korunji jer je s dva gola za pet minuta preokrenuo šokantno vođstvo Tenerifa na "Riazoru", a Baraha je u zaustavnom vremenu doneo bodove Valensiji protiv žilave Osasune. Naš Đukić je odigrao svih 90 minuta za Valensiju.

Pravi brodolom na domaćem terenu doživeo je Atletik. U Bilbau se šepurila Selta, ni manje ni više nego sa šest golova - 6:1. Konačno, Barselona je pobedila i to sa igračem manje čitavih sat vremena protiv Valjadolida. Do bodova u gostima stigao je i Alaves protiv Espanjola i to za pet poslednjih minuta...

(Glas javnosti)



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu