<< Nazad



 

 

Sportski globus (14. decembar 1998)

Igrači Lacija čestitaju Mihajloviću

U dugom pamćenju gledalaca na Olimpijskom stadionu u Rimu i kompletne italijanske sportske javnosti ostaće istorijski podvig jugoslovenskog fudbalera Siniše Mihajlovića na utakmici 13. kola prvenstva Italije između domaćeg Lacija i Sampdorije iz Đenove (5:2).

U susretu sa svojim bivšim klubom, Sampdorijom, Mihajlović je sva tri pogotka postigao iz slobodnih udaraca, što pre njega nikome nije uspelo u dugoj istoriji italijanskih prvenstava. Majstorskim golovima u 29, 44. i 52. minutu on je dokazao da s pravom nosi epitet trenutno najboljeg izvođača slobodnih udaraca na svetu i da ni daljina od 30 metara za njega ne predstavlja veći problem.

Mihajlović je od 17 golova u jednoj od najjačih liga sveta čak 16 postigao iz slobodnih udaraca. Time je postavio novi rekord, koji je dosada držao Zola sa 15 golova.

Da na Olimpijskom stadionu u Rimu sve protekne u znaku jugoslovenskih fudbalera pobrinuo se i mladi Dejan Stanković, koji je iz solo-prodora postigao četvrti pogodak za Lacio u 83. minutu.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu