<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Nezadrživ: Savo Milošević (levo) prolazi pored Karembea (Real)

Fantastična partija jugoslovenskog asa Save Miloševića na stadionu "Santjago Bernabeu" i trijumf Saragose protiv Reala - 5:1, u 14. kolu španskog šampionata u centru su pažnje španske sportske javnosti. Milošević i njegovi saigrači prosto su protutnjali Madridom, nanevši "kraljevskom" klubu najteži poraz na njegovom terenu u poslednjih 25 godina. Jugoslovenski reprezentativac je dva puta zatresao mrežu domaćih, prvi put glavom u 29. minutu, drugi put u 68. minutu posle nezaboravnog solo-prodora i sada je sa 15 golova prvi strelac šampionata.

Odlične igre napadača Saragose nisu ostale nezapažene. Trenutno je najkonkretnija ponuda italijanske Rome, koja je spremna da plati 25 miliona dolara za petogodišnji ugovor sa Miloševićem. Sigurno je, međutim, da trenutno prvi strelac španskog šampionata do juna ostaje u Saragosi.


"Kovačević je kralj kupova", "Sedamdeset hiljada navijača se predalo pred Darkovim fudbalskim umećem", bili su najupečatljiviji naslovi u italijanskim sportskim dnevnicima povodom igre jugoslovenskog reprezentativca, napadača "Juventusa" Darka Kovačevića, u utakmici Kupa Italije između Napulja i Juventusa (1:3).

Ocenjujući igru Kovačevića, u kojoj je postigao dva gola, sportski komentator "Korijere delo sport" ističe "da je reč o izuzetno snažnom, odlučnom i darovitom fudbaleru. Zato je Kovačević nezgodan protivnik u svakom pogledu, posebno kada se ima u vidu da je sazdan od pobedničkog materijala", dodaje novinar, nagradivši Kovačevića sa najvišom ocenom za utakmicu u Napulju - 7,5.


"Kralj kupova":
Darko Kovačević

Povodom izuzetne igre Kovačevića, a posebno u kupovima, kako u evropskom, tako i italijanskom, dok u utakmicama nacionalnog šampionata uglavnom sedi na klupi, zbog čega trenera "Juventusa" Karla Anćelotija mnogi prozivaju, uključujući i našeg reprezentativca, trener "stare dame" iz Torina kaže:

"Ako nastavi da daje golove tim tempom ne mogu ga više držati na klupi. Veoma sam srećan što ne prekida seriju golova čime, između ostalog, potvrđuje koliko je dobro što uvek računam na njega. Ali, nemojte preterivati sa pohvalama, jer će se uobraziti. Šalio sam se, naravno", reči su trenera "Juventusa" Anćelotija.

Kovačević, pak, tvrdi "da je reč o "magičnom" trenutku. "Osećam se odlično, postigao sam 12 golova u sezoni. Jedna lepa satisfakcija s obzirom da često startujem sa klupe", sa ironičnom notom zaključuje Kovačević.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu