<< Nazad



 

 

Sportski globus (26. januar 1999)

Radost Mihajlovića i Stankovića

Ekipa rimskog Lacija je nezaustavljiva u italijanskom fudbalskom prvenstvu - u 18. kolu savladana je ekipa Pjaćence rezultatom 4:1. U centru pažnje su ponovo bili jugoslovenski reprezentativci u redovima trenutno drgoplasirane ekipe prvenstva - Siniša Mihajlović i Dejan Stanković. Već u 11. minutu, Lacio je opravdao ulogu favorita u meču - Mihajlović je iskoristio prvu priliku iz slobodnog udarca i zatresao mrežu gola gostiju - 1:0. Pogodak Mihajlovića protiv Pjaćence je bio njegov sedmi iz slobodnih udaraca u ovom prvenstvu, a sa ukupno 18 golova iz slobodnih udaraca primakao se samo na korak od rekordera Đanfranka Zole sa 19 golova. Drugi jugoslovenski reprezentativac Dejan Stanković je trećim golom za Lacio u 83. minutu samo potvrdio novu pobedu domaće ekipe.


Četvrti gol u seriji: Milošević (beli dres)

Darko Kovačević, centarfor Real Sosijedada na pravi način se odužio navijačima koji su ga u utakmici španskog fudbalskog kupa protiv Atletika iz Madrida izviždali zbog slikanja u dresu madridskog Reala. Postigavši dva gola protiv Alavesa, jugoslovenski internacionalac je bio najzaslužniji za pobedu - 2:1, koja je njegovu ekipu učvrstila u gornjem delu tabele.

Jugoslovenski reprezentativac Savo Milošević je u svakom od četiri meča u ovoj godini postigao gol za Saragosu. Seriju je otvorio utakmicom protiv Deportiva, strelac je bio protiv Viljareala, Valjadolida a u 19. kolu je postigao jedini pogodak protiv Barselone - 2:1.


Vraća se u formu:
Aleksandar Đorđević

Barselona je u derbiju 22. kola košarkaškog prvenstva Španije savladala gradskog rivala Huventud rezultatom 85:79, zahvaljujući najviše Đorđeviću, koji je postigao 22 poena, imao pet asistencija i dve uhvaćene lopte. Odličan učinak Đorđevića predstavlja dobar znak da se kapiten jugoslovenske košarkaške reprezentacije vraća u formu posle povrede kolena. Pobedi Barselone veliki doprinos dao je i Gurović sa 10 poena, dok se u ekipi Huventuda istakao Lončar sa 14 poena.


Predrag Đordević (levo), jedan od
najboljih igrača Olimpijakosa

Jugoslovenskim igračima i trenerima u Grčkoj 1999. godina je počela uspešno.

Trener Olimpijakosa Dušan Bajević je proglašen za najuspešnijeg fudbalskog stručnjaka u prošloj godini. Velike dileme oko toga ko će poneti titulu najboljeg trenera u 1998. godini zapravo i nije bilo. Proteklih desetak godina, Bajević je postao pravi kolekcionar titula: u svakoj sezoni osvojio je pehar ili državnog šampionata ili nacionalnog Kupa. Velike zasluge za uspehe "crveno-belih" iz Pireja u nacionalnom prvenstvu i u Evropskoj ligi imaju jugoslovenski fudbaleri, Predrag Đorđević, Siniša Gogić i Ilija Ivić.

U košarkaškom prvenstvu Grčke, posle početne dominacije Panatinaikosa, prvo mesto je preuzela ekipa trenera Dušana Ivkovića Olimpijakos, za koju sve bolje igraju Tarlać, Tomić i Vukčević.

S druge strane, glavni konkurent za titulu Panatinaikos, u kojem jugoslovenski reprezentativac Dejan Bodiroga, bez obzira na evropske zvezde i grčke reprezentativce predstavlja alfu i omegu tima, nastavlja da ruši rekord u Evropskoj ligi.

Dvanaest uzastopnih pobeda do sada niko nije zabeležio, a nepodeljeno je mišljenje da je Bodiroga, za takav uspeh najzaslužniji.

Hit ovogodišnje košarkaške lige Grčke je ekipa Iraklisa iz Soluna, koja je prošle godine jedva izbegla ispadanje iz elitnog društva. Najveće zasluge za to pripadaju košarkaškom starosedeocu u ovoj zemlji, Draganu Šakoti, koji je bez velikih investicija i zvučnih košarkaških imena preporodio tim iz Soluna.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu