<< Nazad



 

 

Blistali Rebrača i Stojaković

Silovito: Željko Rebrača "zakucava" loptu u koš Čikaga

Politika, 9. oktobar

Željko Rebrača je igrao svega 18 minuta za Detroit koji je na gostovanju savladao Čikago sa 97:93, ali je bio drugi strelac (15) i "skakač" (9) i prvi u blokadama (3) na utakmici. Američki izveštači ga ističu, zajedno sa Klifordom Robinsonom (23 poena), kao najzaslužnijeg za pobedu "pistonsa".

Čak sedmorica igrača Detroita igrala su duže od našeg centra, računajući i prvu zvezdu tima Džerija Stekhausa koji je za 39 minuta postigao svega šest poena, a izgubio sedam lopti. Rebrača je bio vrlo racionalan: šut za dva poena 8-5, bacanja 7-5, odnos osvojenih-izgubljenih lopti 1-1.


"Rešetanje": Predrag Stojaković

Posle blistave partije na uspešnom gostovanju Sakramenta u Klivlendu, kada je postigao 32 poena, Predrag Stojaković nije imao sreće da još jednom blistavom partijom donese petu uzastopnu pobedu "Kingsima". Postigao je 36 poena na terenu Indijane, uz odličan procenat šuta: 10-6 za dva, 6-5 za tri, 10-9 za jedan. Divac je uz 12 poena imao i 10 uhvaćenih lopti. Domaćin je ipak pobedio sa 116:104.

Sakramento trenutno deli treće mesto u Zapadnom udruženju, zajedno sa Hjustonom i Dalasom (po četiri pobede i poraz), a bolji su "Lejkersi" i Minesota (4-0). Detroit takođe ima skor 4-1, ali je drugi u Istočnom udruženju (prvi Milvoki 3-0).


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu