<< Nazad



 

 

Šakil O'Nil MVP meča, Stojaković ubacio pet poena

Šakil O'Nil: "Sliku svoju ljubim!"

Los Anđeles, SAD, 16. februara 2003. (Beta) - Najbolji košarkaši Zapadne konferencije NBA lige pobedili su u Los Anđelesu selekciju Istoka sa 136:132, čime je završen 53. "Ol star" vikend.

Pobedu Zapadu doneo je Tim Dankan sa linije za slobodna bacanja dve sekunde pre kraja utakmice. Obe ekipe bile su, međutim, jako neprecizne u izvođenju retkih slobodnih bacanja - tek 50 odsto uspešnosti, 16/32.

Čitav meč je protekao u zakucavanju. Bilo ih je ukupno 44, a atraktivni potezi smenjivali su se sa obe strane, tako da je penal završnica došla kao blago "hlađenje" bučnoj publici u najvećem gradu Kalifornije.

Za najkorisnijeg igrača proglašen je Šakil O'Nil, koji je za 24 minuta u igri postigao 24 poena, od čega 18 iz, pogađate, zakucavanja. Drugi domaći igrač Zapada u "Stejpls centru" bio je Kobi Brajant, koji je postigao 20 poena.

Reprezentativac SCG u redovima Zapada Predrag Stojaković postigao je pet poena za 13 minuta u igri. Iz igre je šutirao 2/5, ali su četiri pokušaja otpala na šuteve za tri poena.

Poeni kod Istoka bili su prilično ravnomerno raspoređeni, a najviše ih je imao Džamal Meglor - 19, a sledio ga je Kenijon Martin sa 17.

Istok je vodio tokom većeg dela meča, da bi Zapad tek u drugom poluvremenu prišao i timovi su se od tada često menjali u vođstvu.

Minut i 20 sekundi pre kraja utakmice Brajant je pogodio šut iza linije za tri poena, ali su mu sudije priznale samo dva, posle čega je utakmica ostala nerešena 131:131.

O'Nil je 37 sekundi pre kraja faulirao Trejsija Mekgrejdija, koji je pogodio samo jedno bacanje. U sledećem napadu bio je precizan Tim Dankan, tako da je 26 sekudni pre kraja Zapad poveo sa 133:132.

Mekgrejdijevo dodavanje Džermejnu O'Nilu za "eli-up" otišlo je van terena, a Rej Alen je potom iskoristio oba penala za prednost od tri poena. Majkl Red je promašio šut za tri poena u poslednjem napadu, a Dankan je fauliran dok je hvatao loptu. Samo jedno slobodno bacanje bilo je dovoljno za pobedu.

Sledeća Ol Star utakmica odigraće se u Denveru.

ZAPAD: O Nil 24, Brajant 20, Dankan 14, Stojakovic 5, Frensis 13, Garnet 12, Jao 16, Alen 16, Kasel 4, Novicki 2, Kirilenko 2.

ISTOK: Maglor 19, Martin 17, Kid 14, Ajverson 3, MekGrejdi 16,Karter 11, Valas 4, Artes 7, Dejvis 7, Red 13, Pirs 8.

Pročitajte i ...

14. februar: Predrag Stojaković drugi "trojkaš" NBA lige



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu