<< Nazad



 

 

Sportski globus (27. novembar 1998)

Darko Kovačević

Jugoslovenski fudbaleri obeležili su prvu rundu takmičenja u Kupu UEFA. U susretu španskih ekipa, Real Sosijedad je na svom terenu savladao madridski Atletiko sa 2:1 i pored vođstva gostiju od 1:0. Najzaslužniji za rezultatski preokret bio je jugoslovenski fudbalski reprezentativac Darko Kovačević, koji je u završnici prvog dela sa desetak metara izjednačio na 1:1, da bi u 85. minutu zasmetao nespretnom Robertu pre nego što će ovaj poslati loptu u sopstvenu mrežu. Kovačević je u 90. minutu imao priliku da postigne i svoj drugi pogodak, ali je loptu posle njegovog šuta zaustavila prečka. U timu Atletika Vladimir Jugović je dobro odigrao čitav meč, dok je drugi jugoslovenski internacionalac Zoran Njeguš zamenjen u 54. minutu, posle prosečne igre.


Radost strelca: Gudelj (desno)

Engleski Liverpul vodio je posle prvog poluvremena protiv domaće Selte, ali je španski tim u nastavku načinio preokret. Sve nade gostiju da mogu da izbore barem nerešen rezultat potopio je Jugosloven Vladimir Gudelj pogotkom u 90. minutu. Na kraju je bilo 3:1 za Seltu.

Italijanska Roma se dugo mučila sa švajcarskim Cirihom da bi tek u 90. minutu, nakon sumnjivog penala uspela da obezbedi minimalnu, ali dragocenu pobedu. Ivan Tomić, bivši kapiten beogradskog Partizana, sve je češće u prvom timu Rome, a protiv Ciriha je odigrao svih 90. minuta.


Predrag Mijatović (beli dres)

U petom kolu Lige šampiona Inter iz Milana je na svom stadionu u uzbudljivoj završnici pobedio madridski Real rezultatom 3:1. Do 86. minuta je bilo 1:1, a onda je već pomalo zaboravljeni Roberto Bađo, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, sa dva gola doneo veliku radost na prepunom stadionu u Milanu. Predrag Mijatović se dosta trudio, izveo i nekoliko zapaženih akcija, ali čini se da nije imao adekvatnu saradnju sa svojim saigračima.


Đorđević (levo) i Zahović

Jugoslovenski internacionalci, Siniša Gogić (vodeći gol i ukupno treći u ovogodišnjem takmičenju) i Predrag Đorđević (drugi pogodak) doneli su važnu pobedu grčkom Olimpijakosu u susretu sa portugalskim Portom - 2:1. Na golu gostiju iz Portugalije voljom trenera nije stajao Ivica Kralj, a presudan trenutak u meču se desio početkom drugog poluvremena kada je drugi jugoslovenski igrač u ekipi Ljubinko Drulović kod rezultata 1:0 za Olimpijakos promašio jedanaesterac.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu