<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Divac i Stojaković - 67 poena!

Dvojica Srba, Predrag Stojaković i Vlade Divac postigli su ukupno 67 poena u utakmici u kojoj je njihov Sakramento, tek nakon produžetaka, uspeo da savlada Finiks rezultatom 121:117 (29:26, 37:25, 21:37, 19:20, 15:11).

Činilo se da su kola "kraljeva" nepovratno krenula nizbrdo već u sedmom minutu utakmice kada je njihov najbolji igrač Kris Veber isključen zbog dve tehničke greške.

- Bila je to naša velika igra - izjavio je Stojaković posle utakmice. - Našli smo se u veoma teškoj situaciji kada je Veber isključen, jer smo ostali bez našeg vođe i najboljeg igrača. U tom trenutku, bili smo prinuđeni da zaigramo timski. Vlade, Džejson (Vilijams) i ja morali smo da vodimo ekipu, više šutiramo i budemo agresivniji u napadu, i to smo i učinili.

Predrag Stojaković je izjednačio rekord karijere sa 33 poena, a sve poene je postigao u prve tri četvrtine utakmice. Njegov stariji kolega, Vlade Divac postavio je novi rekord karijere sa 34 poena. U poslednjih 15-tak minuta meča jugoslovenski centar je ubacio 14 poena i uhvatio nekoliko ključnih lopti. Ekipi Finiksa nije pomogla ni odlična igra Tonija Delka, do ove sezone člana Sakramenta, koji je postavio ovogodišnji rekord NBA lige sa 53 poena.

                     VLADE DIVAC    PREDRAG STOJAKOVIĆ     
Minuta u igri            43               46
Šut iz polja           11-15            13-22
Tri poena                 0              5-7
Slobodna bacanja       12-16             2-2
Skokovi (O+D)            12 (4+8)          9 (0+9)
Asistencije               6                3
Lične greške              4                2 
Ukradene lopte            1                0
Izgubljene lopte          4                2 
Blokade                   2                0
Poeni                    34               33    

**********


Ljubinko Drulović
Stara godina nije se dobro završila po Ljubinka Drulovića. Jugoslovenskom fudbalskom reprezentativcu i igraču Porta je u subotu, 30. decembra, u susretu šesnaestine finala Kupa Portugalije protiv drugoligaša Felgeiraša, protivnički igrač Nunjo Abreu slomio vilicu i izbio dva zuba. Porto je dobio ovaj meč sa 3:0.

Drulović je operisan i, prema prvim prognozama, odsustvovaće sa terena najmanje mesec dana.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu