<< Nazad



 

 

Dušan Ivković novi trener CSKA

Beograd, 23. jula (Tanjug) - Jedan od najtrofejnijih evropskih košarkaških trenera Dušan Ivković potpisao je trogodišnji ugovor sa ekipom CSKA iz Moskve.

Na konferenciji za novinare održanoj tim povodom u Beogradu, jugoslovenski stručnjak je istakao da dobro poznaje rusku košarku i da će sistematičnošću, uz pomoć državnih i privatnih subjekata zaiteresovaih za, kako je naveo, "renesansu" Moskovljana, uspeti u nastojanjima da popravi njihov rejting u državnom prvenstvu, a potom i da ih dovede i do samog vrha evropske scene.

"Uprkos primamljivim ponudama od predstavnika američke NBA lige, odlučio sam da moje 30-godišnje sportsko iskustvo stavim u funkciju prosperiteta ruskog kluba, uveren da mogu da ispoštujem sve zahteve predviđene ugovorom. Prva faza rada odnosi se na administrativnu rekonstrukciju i obnavljanje infrastrukture kluba, a potom sledi formiranje stručnog štaba i, kao najvažnije, formiranje tima po svetskim standardima", rekao je Ivković.

On je dodao da su u ovom momentu samo tri igrača ugovorom vezana za CSKA i da će u stvaranju jednog "izbalansiranog" tima iskoristiti najkvalitetnije slobodne ruske igrače, a shodno pravilima i mogućnostima, angažovati i nekoliko "stranaca".

Prema njegovim rečima, početak saradnje sa moskovskim timom obećava, jer su na njegovom čelu stručnjaci koji će mu, kako je istakao na konferenciji za novinare, znanjem i entuzijazmom pomoći u realizaciji predviđenih trenerskih zadataka.

"Nakon jednogodišnje pauze, koju sam iskoristio za odmor i volonterski rad u srtukturama vezanim za Košarkaški savez Jugoslavije i trenerskoj organizaciji naše zemlje, poželeo sam da se ponovo uključim u posao koji mi, iako izuzetno stresan i zahtevan, donosi ogromno profesionalo i lično zadovoljstvo. Dogovor sa CSKA će, nadam se, biti ispoštovan na obostrano zadovoljstvo, što konkretno znači - povratak moskovskog tima u svetsku košarkašku elitu", zaključio je novi trener Moskovljana.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu