<< Nazad



 

 

Rebračina rampa Atlanti

Rebrača blokira šut Džejsona Terija

Njujork, SAD, 9. aprila (Tanjug) - Posle punih 12 godina Detroit Pistons je dočekao titulu prvaka divizije (Central), a režiser svega što se dogodilo u slavljeničkoj noći bio je jugoslovenski reprezentativac Željko Rebrača.

Možda bi sve drugačije izgledalo da se nije povredio prvi centar "pištoljdžija" Ben Valas. Njegovo mesto zauzeo je "Rebarce" i u utakmici koja je Detroitu donela titulu prvaka divizije demonstrirao sve što je naučio u Jugoslaviji i zbog čega je svojevremeno dobio nadimak "bananamen".

Izveštači sa utakmice Detroit - Atlanta (105:99) u Oburn Hilsu bili su oduševljeni Rebračinim izdanjem. Njegovo ime dominiralo je u svim komentarima pošto je, jednostavno rečeno, on bio tas koji je pretegnuo.

Prvi put u NBA karijeri Rebrača je postigao 18 koševa. Skočio je 13 puta više od ostalih, a fantastičnu partiju krunisao je sa sedam "rampi". Tek, da protivniku stavi do znanja da u "njegovom ataru" nema šta da traži.

"Večeras je sve bilo, zaista, sjajno. Trudio sam se da odigram najbolje što mogu i mislim da sam pružio najbolju partiju u sezoni. Pre utakmice obećao sam Benu (Valas) da ću pokušati da odradim njegov posao i mislim da sam to dobro učinio. Sada smo šampioni divizije i to je sjajan osećaj", rekao je Rebrača okupljenim novinarima.

Efikasniji od našeg reprezentativca u pobedničkom timu bio je samo Čaki Etkins sa 20 poena, a isti učinak kao Rebrača (18) imao je Džeri Stekhaus.

U poraženom taboru bolji od ostalih bili su Džejson Teri sa 24 i Šaref Abdur Rahim sa 23 koša.

Razloga za slavlje sinoć je imala i jugoslovenska kolonija u Sietlu. Pobedom na Klipersima (102:100) "supersonični" Predrag Drobnjak i Vladimir Radmanović obezbedili su i definitivno učešće u plej ofu.

Samo četiri minuta Radmanovića nije vreme kojim bi trebalo da bude oduševljen, ali, saznanje da je povreda prošlost verovatno će ga brzo vratiti tamo gde mu je mesto - u startnu petorku.

Naravno, valja očekivati da to neće biti na uštrb Predraga Drobnjaka koji se već "odomaćio" među starterima, a koji je "profitirao" upravo na Radmanovićevoj povredi.

Drobnjak je igrama već potvrdio kvalitete koji su ga doveli u najjaču košarkašku ligu sveta. Njegova minutaža je iz utakmice u utakmicu sve veća, što jasno ilustruje kakav rejting je stekao, kako kod trenera i saigrača, tako i kod navijača.

Protiv Klipersa jugoslovenski reprezentativac je na terenu proveo 40 minuta. Više od njega igrali su samo Geri Pejton (44) i Brent Beri (43). Uz 14 koševa Drobnjak je imao pet skokova i dve "rampe".

Najefikasniji je bio Dezmond Mejson sa 36 poena, dok je Pejton utakmicu završio sa 22 koša i čak 13 asistencija.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu