<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Danilović (levo, Kinder) i Kakjuzis (AEK)

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković osvojio je sa grčkim AEK-om i drugi trofej ove sezone. Nakon trijumfa u Kupu Grčke, ekipa jugoslovenskog stručnjaka je na parketu u Lozani pobedila italijanski Kinder u finalnoj utakmici Kupa Saporte rezultatom 83:76 (46:33).

Bolonjezi su dobro započeli susret, poveli sa 10:2 najviše zahvaljujući odličnim akcijama Predraga Danilovića. Grci prvu veću prednost stiču u 17. minutu - 36:31, i do kraja poluvremena samo povećavaju razliku koja je na odmoru iznosila 13 poena.

Poslednju šansu da nešto više učini Kinder je imao tri minute pre kraja kada je došao na -2 (74:76), ali njegovi igrači nisu imali dovoljno koncetracije u završnici, pa je pobeda zasluženo pripala grčkom predstavniku.

Najefikasniji u poraženoj ekipi bio je Predrag Danilović sa 18 poena (5/8 dva poena, 1/3 tri poena, 5/5 sl. bacanja). Imao je i četiri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti.



Igrači Juventusa
čestitaju strelcu Darku
Kovačeviću na utakmici
protiv Bolonje

Golom u 88. minutu Darko Kovačević je torinskom Juventusu trasirao put prema veoma značajnoj pobedi protiv Bolonje u gostima, u 29. kolu italijanskog fudbalskog prvenstva.

Juventus je imao terensku inicijativu, ali svoju nadmoćnost nikako nije mogao da kruniše i pogotkom. Da je rezultat u Bolonji ostao 0:0, Lacio bi zaostajao samo bod iza prvoplasiranog Juventusa i borbu za šampionsku titulu učinio krajnje neizvesnom. A onda je dva minuta pre kraja susreta na scenu stupio Darko Kovačević, koji je u 70. minutu u igru ušao umesto Inzagija, i golom glavom doveo u vođstvo goste iz Torina. Autogolom Paganinija Juventus je poveo 2:0 i tim rezultatom se završila utakmica

"Pobeda Juventusa", "O tome brine Kovačević", "Darkovi zagrljaji za sve", "Srbin, poeta i čarobnjak", "Opasnost za sve" - to su samo neki od naslova na prvim stranama italijanskih sportskih dnevnika povodom izuzetno važnog gola Darka Kovačevića.

"Na sreću, kada Juventusu lose krene ili mu baš ne ide, tu je Darko. On brine o pobedi", komentar je dnevnika "Gazeta delo sport".

"Darko malo igra, to su zapravo mrvice od utakmice i proporcionalno tome postiže fantastičan broj golova, tri u prvenstvu, a 18 pogodaka ukupno u ovoj fudbalskoj sezoni, računajući evropske kupove", ukazuje "Gazeta delo sport" i po ko zna koji put postavlja isto pitanje - zašto Kovačević nije češće u igri?



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu