<< Nazad



 

 

Mateja Kežman odlučio derbi

Dvostruki strelac: Mateja Kežman

Ajndhoven, HOLANDIJA, 13. april - Jugoslovenski internacionalac Mateja Kežman bio je dvostruki strelac za PSV u derbi-utakmici 31. kola holanskog šampionata protiv finaliste ovogodišnjeg Kupa UEFA, Fejenorda, koju je domaći tim dobio rezultatom 2:0. Zahvaljujući trijumfu na svom "bunjištu", "Filips" stadionu u Ajndhovenu, PSV se domogao druge pozicije sa osvojenih 60 bodova, tri više od Fejenorda i četiri manje od lidera na tabeli Ajaksa, koji ima utakmicu više.

Centralna figura meča, jugoslovenski reprezentativac Mateja Kežman prvi gol je postigao u poslednjem minutu prvog poluvremena. Nakon neuspešne ofsajd-zamke gostiju, bivši napadač Partizana je krenuo sam prema golu Fejenorda, zaobišao izašlog golmana Zetebijera i loptu rutinski poslao u nebranjenu mrežu.

Konačan rezultat postavljen je u 67. minutu nakon što je sudija Vegeref jedan start Pauva nad Van Bomelom u šesnaestercu okarakterisao kao jedanaesterac za domaćine. Kežman je uhvatio zalet, šutirao, ali je Zetebijer prozreo njegovu nameru i odbio loptu u polje. Na njegovu nesreću, ona je ponovo došla do našeg reprezentativca koji je ovaj put bio znatno sigurniji.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu