<< Nazad



 

 

Sportski globus (10. decembar 1998)

Igrači Atletika čestitaju Jugoviću

Dugo će se pamtiti prvi gol jugoslovenskog fudbalskog reprezentativca Vladimira Jugovića na revanš-utakmici trećeg kola Kupa UEFA između španskih timova, madridskog Atletika i Reala iz Sosijedada. Drugi jugoslovenski igrač u redovima Atletika, Zoran Njeguš je u 17. minutu odlično prošao po desnoj strani i poslao loptu u šesnaesterac prema Jugoviću. On je majstorski prihvatio loptu i okrenut leđima golu Reala sa oko 5-6 metara "makazicama" poslao je u mrežu. Jugović je bio u centru pažnje i u poslednjem minutu prvog dela kada je postigao drugi gol iz jedanaesterca, ali ga je


Kovačević (desno) i Garsija

tom prilikom zadesio i peh. Odmah posle postignutog gola Jugović je osetio bol u desnoj nozi pa je morao da napusti igru. Lekari su konstatovali da je u pitanju napukli mišić prednje lože pa će jugoslovenski reprezentativac, koji je na ovoj utakmici dokazao da se vraća u staru formu, morati da pauzira oko mesec dana. Bez obzira na rani izlazak Jugovića Atletiko iz Madrida je u produžetku uspeo da eliminiše goste iz Sosijedada i plasira se u četvrtfinale Kupa UEFA (prva utakmica 2:1 za Real, revanš 4:1 za Atletiko). U redovcima poražene ekipe najbolji je bio Darko Kovačević, koji je bio asistent Garsiji kod jedinog pogotka Reala.


Đorović (desno) je odlično čuvao Ovena

Španska Selta je, pored Aston Vile, eliminisala iz daljeg takmičenja u Kupu UEFA još jedan engleski tim. Na teškom gostovanju u Liverpulu Selta je iznenadila istoimeni fudbalski tim, zabeležila minimalnu pobedu od 1:0 i ukupnim rezultatom 4:1 plasirala se u četvrtfinale. Gostujući fudbaleri igrali su onako kako Englezima ne odgovara, kratkim pasovima do noge i premeštanjem igre na 25 metara od svog gola. Uz to, iskoristili su dosta slobodnog prostora u odbrani Liverpula i iz jednog kontranapada preko Izraelca Reviva u 51. minutu postigli pobedonosni pogodak. Među najistaknutijima u neprobojnoj odbrani Selte bio je jugoslovenski reprezentativac Goran Đorović, koji je vodio tešku borbu sa Ovenom i drugim suparničkim napadačima, ali je svoj posao obavio gotovo bez greške.



Mijatović (levo) šutira pored Smetanina

Poznati su i svi učesnici četvrtfinala Lige šampiona. Španski prvak, Real iz Madrida, predvođen Predragom Mijatovićem, pobedio je u poslednjem kolu "C" grupe na svom terenu ruski Spartak iz Moskve rezultatom 2:1 (1:0), što mu je bilo dovoljno da se kao jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe u grupi plasira u narednu rundu takmičenja.

Grčki Olimpijakos je posle prvog dela susreta gubio u Zagrebu od domaće Kroacije rezultatom 0:1, ali su gosti, koje su na terenu predvodili Đorđević i Gogić, a sa klupe trener Duško Bajević u nastavku postigli pogodak koji im je doneo prvo mesto u grupi "A" i plasman u četvrfinale.


Radost igrača Olimpijakosa

Porto je na svom terenu sa ubedljivih 3:0 pobedio najneprijatnije iznenađenje ovogodišnje Lige šampiona, holandski Ajaks. U utakmici bez značaja jedan pogodak za portugalskog šampiona postigao je Ljubinko Drulović.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu