<< Nazad



 

 

Deki ostavio Lacio u trci

Gol sreće i olakšanja: Dejan Stanković

Rim, ITALIJA, 25. okotbra (Tanjug/agencije) - Nakon tri poraza na startu Lige šampiona, Lacio je sinoć u petom kolu zabeležio drugu uzastopnu pobedu, a odlučujući gol protiv Galatasaraja postigao je reprezentativac Jugoslavije Dejan Stanković koji je tako svom timu sačuvao nadu da bi ipak mogao proći u drugi krug.

Trener Lacija Alberto Zakeroni uveo je Stankovića nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu i pokazalo se da je to bio pun pogodak. U 76. minutu on je postigao gol koji je, kako se pokazalo, bio dovoljan za pobedu. Tako se "vučica" vratila u život i sada ima priliku da pobedom u poslednjem kolu na gostovanju protiv Nanta ipak prođe u drugu fazu takmičenja. Nakon tri startna poraza, bio bi to istinski podvig.

"Ovaj gol poklanjam svima - klubu, timu, navjačima - svima. Znam da je teško ući u tim koji ima ovoliko zvezda koliko mi imamo, ali u takvim situacijama morate da sedite i čekate šansu. Ona se uvek ukaže i treba je iskoristiti. Ja sam danas to uspeo i stvarno sam srećan", rekao je posle utakmice Stanković.

Naš reprezentativac za vladavine Dina Zofa u Laciju nije mogao da uđe u tim, a veoma često nije bio ni među rezervnim igračima. Zbog toga je uprava letos odlučila da ga proda Fiorentini, ali na njegovu sreći tim iz Firence je zapao u finansijske probleme, pa je taj transfer propao.

Dolaskom Zakeronija Stanković se vraća u tim. Iako uglavnom nije u startnoj postavi, često dobija priliku u drugom poluvremenu i priznaje da sada sam odlučuje o svojoj sudbini u Laciju.

Zakeroni posle utakmice nije krio oduševljenje igrom Stankovića, ali nije želeo da se izjasni da li će on ubuduće imati veću minutažu.

"Izuzetno sam zadovoljan kako je odigrao tih pola sata. Postigao je izvanredan gol i nakon toga je igrao bez greške. Istini za volju, do postignutog gola imao je malo problema, ali to sada nije važno", rekao je Zakeroni.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu