<< Nazad



 

 

FUDBALSKI MERIDIJANI

Siniša Mihajlović

Rim, ITALIJA, 15. mart (Tanjug) - Lacio je dostojanstveno eliminisan iz Lige šampiona zahvaljujući jugoslovenskom asu Siniši Mihajloviću, ocenjuju danas italijanski sportski dnevnici sinoćnju fudbalsku utakmicu Lids - Lacio, koja je završena nerešenim rezultatom 3:3.

"Siniša je još jednom pokazao da je mag slobodnih udaraca. Dva Mihajlovićeva gola poklon su Laciju, koji je i pored eliminacije mogao uzdignute glave da napusti stadion", ističe "Korijere dela sport".

Međutim, Mihajlović je za glasilo "Gazeta dela sport" izjavio da je golove posvetio svojoj porodici, koja mu je, kako je naglasio, bila izuzetan oslonac u teškom periodu kada dugo nije igrao.

"Trebalo je izdržati moju nervozu", priznaje Siniša.

On je rekao da su ga postignuti golovi podsetili na "stara dobra vremena".

"Veoma je teško, kada se malo igra, postiči koordinaciju i biti precizan. U svakom slučaju, veoma sam zadovoljan jer smo dobro igrali. Šteta je što ne idemo dalje. Lacio je bio dobro pripremljen da pobedi u Ligi šampiona", sa žaljenjem je konstatovao Siniša Mihajlović.

*****

Bukurešt, RUMUNIJA, 14. marta (Tanjug/Rojters) - Rumunski fudbalski šampion Dinamo iz Bukurešta sklopio je dvoipogodišnji ugovor s jugoslovenskim odbrambenim igračem Srđanom Vasiljevićem, saopštili su danas predstavnici tog kluba.

"Dinamu je bio neophodan igrač Vasiljevićevih kvaliteta, uz čiju pomoć će naša odbrana dobiti na čvrstini", izjavio je portparol Dinama, ne saopštavajući finansijske detalje ugovora.

Dvadeset devetogodišnji Vasiljević, koji je u redove rumunskog prvaka došao iz beogradskog drugoligaša Zvezdare, debitovaće za novi klub već u subotu, na gradskom derbiju s Rapidom.

Bukureštanski Dinamo trenutno je četvrtoplasirani u nacionalnom šampionatu, sa sedam bodova manje od lidera Steaue.

*****

Valensija, Španija, 8. mart - Jugoslovenski fudbalski internacionalac Miroslav Đukić (35) produžio je ugovor sa Valensijom na još godinu dana.

Pored Đukića, na isti vremenski period, ugovore su obnovila još dva igrača odbrane španskog prvoligaša, Francuz Žozelan Angloma i Italijan Amadeo Karbone.

Bez obzira što su sva trojica davno prešla tridesetu, trener Hektor Kuper je izjavio da računa na njih dok god budu dobro igrali.

Angloma, Karbone i Đukić su već nekoliko godina stubovi odbrane Valensije, koja je prošle godine bila finalista Lige šampiona a u ovogodišnjem takmičenju trenutno je ekipa sa najmanje primljenih golova.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu