<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Goran Đorović

Jugoslovenski fudbalski reprezentativac Goran Đorović, trenutno član španskog fudbalskog prvoligaša Selte iz Viga, kažnjen je sa tri miliona pezeta (17.700 dolara) i suspendovan je na neodređeno vreme, zbog toga što je odbio da igra levog beka u prvenstvenoj utakmici protiv Rajo Valjekana.

Đorovićevu situaciju dodatno su otežali španski mediji, konstatujući da je njegovo ponašanje plod već dogovorenog posla sa madridskim Realom.

U zvaničnom saopštenju Selte ističe se još da će klub naknadno odlučiti koliko dugo će jugoslovenski reprezentativac biti suspendovan.


Fudbaler rimskog Lacija i jugoslovenske fudbalske reprezentacije Siniša Mihajlović kažnjen je sa dve utakmice neigranja zbog udaranja Ferantea na utakmici 20. kola italijanskog prvenstva protiv Torina (pobeda Lacija 4:2).

Posle razgovora sa trenerom Eriksonom i vlasnikom kluba Kranjotijem, Mihajlović je izjavio:

"Svima se izvinjavam. I Laciju i navijačima i Feranteu. Reagovao sam impulsivno, ali i shvatio da sam napravio veliku grešku. Nadam se da se moje odsustvo sa terena neće osetiti".

Ekipa Lacija neće moći da računa na svog najboljeg igrača u veoma važnim mečevima protiv Parme i Milana.


U 19. kolu grčkog košarkaškog prvenstva ekipa Panatinaikosa iz Atine doživela je šokantan poraz (70:71) u svojoj hali od Marusija, ekipe iz donjeg dela tabele, čime je zaoštrena borba za šampiona Grčke, pošto lidersku poziciju na tabeli sada dele čak tri ekipe - Panatinaikos, Olimpijakos i AEK.


Željko Obradović

Evidentno je da je ekipa Panatinaikosa u krizi i da će trener Željko Obradović imati mnogo problema pred veoma važne susrete atinskog tima u prvenstvu i kupu Grčke i Evropskoj ligi.

Najefikasniji u timu Panatinaikosa bili su jugoslovenski košarkaši, Bodiroga sa 16 i Rebrača sa 13 poena.

Olimpijakos je pobedio poslednjeplasirani Sporting 79:53 i sa 15 pobeda i četiri poraza ostaje u trci za šampiona Grčke. Od Jugoslovena, u timu pobednika najefikasniji je bio Tomić sa 16 poena, Vukčević je postigao 10, a Tarlać 2 poena, uz šest skokova.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu