<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Jovan Stanković (levo), strelac tri pogotka za Majorku

Majorka, Španija, 2. mart - Jugoslovenski internacionalac Jovan Stanković postigao je het-trik za špansku Majorku u prvoj utakmici osmine finala UEFA kupa, koju je njegov tim protiv vodećeg u francuskom prvenstvu, ekipe Monaka, dobio sa ubedljivih 4:1. Gosti su poveli već u drugom minutu, ali je onda na scenu stupio jugoslovenski reprezentativac, koji je prvo izjednačio rezultat u 42. minutu, a zatim sa još dva pogotka, oba iz penala, u 52. odnosno 60. minutu, obezbedio pobedu svom timu. Tačku na odličnu igru Majorke stavio je Tristan četvrtim golom za domaće u poslednjem minutu susreta.



Ponovo strelac:
Darko Kovačević
(Juventus) proslavlja gol
protiv Selte

Torino, Italija, 2. mart - Italijanski Juventus slavio je minimalnu pobedu 1:0 nad španskom Seltom na stadionu "Dele Alpi" u Torinu, a jedini pogodak postigao je glavom Darko Kovačević u 49. minutu, posle odlično izvedenog slobodnog udarca Del Pjera. Ovo je bio deseti gol u sedam mečeva jugoslovenskog internacionalca u Kupu UEFA.

Drugi jugoslovenski igrač u dresu Juventusa, bek Zoran Mirković pojavio se u startnoj postavi i igrao svih 90 minuta. Bio je siguran u odbrani i imao je nekoliko zapaženih akcija u napadu.



Mijatović (8) i
Batistuta proslavljaju
pogodak protiv Valensije

Firenca., Italija, 1. mart - Golom iz jedanaesterca u 20. minutu, nakon što ga je u šesnaestercu gostiju srušio Luis Milja, Predrag Mijatović doneo je pobedu Fiorentini u utakmici "B" grupe Lige šampiona protiv španske Valensije na stadionu "Artemio Franki" u Firenci.

"Veoma sam srećan, što sam se konačno upisao u strelce u ovogodišnjoj Ligi šampiona. Imamo sada izgledne šanse da se plasiramo u narednu rundu, ali nas očekuju još tri teška meča", izjavio je posle utakmice strelac jedinog gola na utakmici.

Uprkos porazu u Firenci, Miroslav Đukić pružio je dobru igru u dresu Valensije, odlično čuvajući prvog strelca domaćih Gabrijela Batistutu.


Rim, Italija, 29. februar - Lacio je u susretu grupe "D" Lige ssampiona usred Rima, na Olimpijskom stadionu, rezultatom 1:2 poražen od holandskog Fejenorda, iako je prvi poveo u 37. minutu golom Verona. Preokret su doneli igracci sa klupe koji su u ekipi Fejenorda zaigrali tek u drugom poluvremenu - Danac Tomason i Jugosloven Radoslav Samardžić. Tomason je u samoj završnici meča postigao oba gola za goste, dok je Samardžić, osim što je asistirao kod prvog gola, imao nekoliko efikasnih prodora po levoj strani.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu