<< Nazad



 

 

Divac - kralj pod koševima

Duel starih sportskih prijatelja: Vlade Divac i Toni Kukoč

Njujork, SAD, 19. februara (Tanjug) - Košarkaši Sakramenta pobedili su Milvoki, a za novi trijumf Kingsa, treći u poslednje četiri utakmice, najveće zasluge pripadaju jugoslovenskim reprezentativcima Vladu Divcu i Predragu Stojakoviću.

Kingsi su pred svojim navijačima pobedili Bakse sa 102:93 (26:28, 30:26, 21:23, 25:16), a Divac je sa 21 poenom i 19 uhvaćenih lopti bio najistaknutiji pojedinac meča.

Odličnu partiju Divac je začinio sa još tri asistencije i po jednom rampom i ukradenom loptom. Značajan doprinos novom trijumfu Kingsa dao je i Predrag Stojaković. On je sa 26 poena bio najefiskasniji akter meča, a osim toga stigao je da uhvati tri lopte i tri puta asistira saigračima.

Milvoki je dugo, do poslednje četvrtine, odolevao Kingsima zahvaljujući hrvatskom internacionalcu Toniju Kukoču. U duelu sa Divcem i Stojakovićem Kukoč je bio veoma inspirisan i postigao je 21 poen i uhvatio osam lopti.

*****

Drobnjak usamljen u Sijetlu


Predrag Drobnjak između
Andersona (levo) i Valasa
na utakmici protiv Portlanda

Portland, 15. februara (Tanjug) - Najbolji igrač Sijetla u porazu protiv Portlanda (96:101) bio je reprezentativac Srbije i Crne Gore Predrag Drobnjak, ali, njegova odlična partija nije dala rezultat i "supersonični" su pretrpeli šesti uzastopni poraz.

Za 30 minuta, koliko je proveo na terenu, Drobnjak je postigao 23 koša uz odličan procenat šuta iz igre: 9-15. Drobnjak se, posebno, istakao šutirajući "trojke", pošto je iz četiri pokušaja, tri puta bio precizan. Dobru partiju centar našeg nacionalnog tima krunisao je sa pet skokova.

Istu minutažu kao i Drobnjak imao je Vladimir Radmanović, samo što su njihove uloge ovog puta bile promenjene za razliku od prethodne utakmice protiv Sakramenta. Tada je Radmanović bio "starter", a u Portlandu utakmicu je počeo Drobnjak.

Za bivšeg igrača Crvene zvezde i FMP-a, najvažnije je da se potpuno oporavio od povrede. Normalno, da se posle duže pauze od njega nije očekivao spektakularan učinak, ali, Radmanović nije ni podbacio. Devet poena, dva skoka i tri asistencije mogu se smatrati zadovoljavajućim skorom u ovom trenutku.

Za pobedu Portlanda, prvu posle pauze zbog "Ol star" vikenda, najzaslužniji su bili Rašid Valas sa 27 koševa iDejl Dejvis, koji je uz 17 poena imao i 14 skokova.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu