<< Nazad



 

 

Dejan Bodiroga potpisao za Barselonu

Dejan Bodiroga

Barselona, ŠPANIJA, 12. jula - Kapiten košarkaške reprezentacije Jugoslavije Dejan Bodiroga (29) sledeće tri godine biće član španskog prvoligaša Barselone, saopšteno je večeras u glavnom gradu Katalonije.

Dojučerašnji vođa ekipe atinskog Panatinaikosa, s kojim je ove sezone osvojio svoju drugu titulu klupskog šampiona Evrope, prema nezvaničnim informacijama dobijaće oko milion i po dolara za svaku sezonu.

Biće ovo Bodirogi drugi put da svoju profesionalnu karijeru nastavlja u Španiji, pošto je od 1996. do 1998. godine branio boje madridskog Reala.

Odlukom da zaigra u dresu katalonskog kluba jugoslovenski reprezentativac je najverovatnije i definitivno odustao od pokušaja da se oproba u NBA ligi, iako ga je još pre šet godina na draftu izabrao Sakramento naših Divca i Stojakovića.

Angažovanjem Bodiroge, Barselona je istakla najozbiljniju kandidaturu za osvajanje titule prvaka Evrope. Šanse joj povećava i činjenica da će biti organizator finalnog turnira Evropske lige, kao i petorka koju pored našeg košarkaša, čine Šarunas Jasikevičijus (Litvanija), Patrik Femerling (Nemačka) i Španci Huan Karlos Navaro i Roberto Duenjas. Trener Barselone od ove sezone je selektor jugoslovenske reprezentacije Svetislav Pešić.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu