<< Nazad



 

 

Stojaković "torpedovao" Lejkerse

Stojaković šutira preko Vokera iz Lejkersa

Sakramento, 8. decembar (Tanjug/Tiker) - Lejkersi su u Sakramentu doživeli tek drugi poraz ove sezone, a najveći "krivac" za njihov neuspeh je jugoslovenski as Predrag Stojaković.

Iako je Šekil O'Nil bio najefikasniji akter susreta sa 31 poenom, epitet najkorisnijeg igrača utakmice, ipak, je poneo jugoslovenski reprezentativac, jer je uz 25 koševa imao osam skokova i pet asistencija.

Posebnu preciznost Stojaković je ispoljio u šutu za tri poena. Od pet pokušaja četiri su pogodila cilj, čime su Lejkersi praktično bili nokautirani.

Tokom cele utakmice Sakramento je imao prednost. Samo jednom, sredinom treće četvrtine, Lejkersi su vodili (53:52), ali je njihovo vođstvo trajalo nekoliko sekundi.

Potpunu kontrolu "kraljevi" su imali i u najvećem delu poslednjeg perioda. Samo minut i 46 sekundi pre isteka vremena stekli su i najveću prednost na utakmici - 88:77. Lejkersima nije preostalo ništa drugo do da zaigraju "prljavije" nego do tada. "Igra prekršaja" je, u jednom trenutku donela rezultat, pošto je na 17 sekundi do kraja rezultat smanjen na 94:91.

Dag Kristi i Stojaković su, međutim, sigurno izvodili slobodna bacanja i domaćin je slavio važnu pobedu. Od ukupno 25 koševa jugoslovenski reprezentativac je u poslednjoj četvrtini postigao 15.


Divac zakucava - trese se zemlja!

Nije nebitno istaći da su "kraljevi" šutirali "trojke" 8-12, za razliku od Lejkersa, koji su iz 19 pokušaja pogodili samo tri puta.

Drugi jugoslovenski as u redovima Sakramenta Vlade Divac vodio je pravi rat sa O'Nilom. Odigrao je 33 minuta, pre nego što je zaradio šestu, isključujuću ličnu grešku. U tom intervalu postigao je 11 koševa uz sedam skokova i četiri asistencije. Veliki doprinos pobedi "kraljeva" dali su Majk Bibi sa 21 poenom i Turčin Hidajet Turkoglu koji je postigao deset poena, šutirajući "trojke": 2-3, ali je i sedam puta bio najviši u skoku.

O'Nil je sa 16 skokova još jednom potvrdio dominaciju pod obručima, ali je i ovog puta zatajio sa linije izvođenja slobodnih bacanja. Od 11 "penala" iskoristio je samo tri. Iako je postigao 23 koša, podbacio je i Kobi Brajant. Jer, ka protivničkom košu šutirao je 23 puta, a samo devet puta pogodio.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu