<< Nazad



 

 

Divac i Stojaković zaustavili lidera

Odlučio pobednika dve sekunde pre kraja: Predrag Stojaković

San Antonio, SAD, 13. april - U uzbudljivoj, na trenutke i dramatičnoj utakmici, Sakramento je posle produžetka zabeležio najvažniju pobedu u dosadašsnjem toku sezone. "Kraljevi" su u gostima savladali lidera NBA šampionata San Antonio rezultatom 107:105 (23:31, 21:22, 22:21, 30:22, 11:9) i sačuvali vođstvo u Pacifičkoj diviziji.

Eventualnom pobedom protiv Sakramenta San Antonio bi već sada obezbedio prvu startnu poziciju u "plej ofu".

Pred oko 35.000 gledalaca u "Alamo Domu" u San Antoniju, domaći su načinili čudo, pošto su u poslednjih 15 sekundi regularnog dela utakmice nadoknadili minus od četiri poena.

Ostalo je 32 sekunde do kraja produžetka, kada je Vlade Divac izjednačio na 105:105, a dve sekunde pre kraja Stojaković je stavio tačku na izuzetno uzbudljiv meč.

Bila je to deveta utakmice ove sezone koju su "kraljevi" dobili u produžetku. Uspeh je značajniji ako se ima u vidu da je najbolji igrač Sakramenta Kris Veber napustio teren još ranije zbog šest ličnih grešaka.


Snaga i lucidnost:
Vlade Divac

Kao i u mnogo prethodnih slučajeva odgovornost na sebe su preuzeli jugoslovenski reprezentativci i doveli svoj tim do značajne pobede.

Stojaković i Divac su u dodatnih pet minuta postigli devet od ukupno 11 poena Sakramenta.

Stojaković je za 36 minuta zabeležio 16 poena, dok je Veber bio prvi strelac Sakramenta sa 26 poena. Međutim, čini se da je ključna figura utakmice bio Divac. Uz 20 koševa, jugoslovenski centar je imao i 13 skokova, jednu "ukradenu" loptu i dve "rampe".

Učinak Divca pod obručima dobija znatno veće razmere kada se zna da je na suprotnoj strani bio, možda, najbolji tandem skakača NBA lige: Tim Dankan i Dejvid Robinson. Dankan je opravdao visok rejting, jer je uz 11 skokova postigao 42 koša, što je njegov lični ovosezonski rekord.

Robinson je, pak, imao isti skakački učinak, ali i samo devet poena.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu