<< Nazad



 

 

Vladin "dabl-dabl" za novu pobedu "kraljeva"

"Dabl-dabl" Vlade Divca za novu pobedu "kraljeva"

Njujork, SAD, 25. novembra (Tanjug/agencije) - Minimalnom pobedom nad neugodnim Nju Džersijem (98:97) Sakramento je nastavio uspešnu seriju pred domaćim navijačima, i sada ima skor od 7-0 u svojoj "Arko areni".

U redovima "Kingsa" blistali su Vlade Divac i Predrag Stojaković koji su, može se reći, i najzaslužniji što je njihova ekipa za sada nepobediva na svom "bunjištu".

Divac je noćas pružio jednu od boljih partija uopšte u karijeri, jer je uz 18 postignutih koševa imao čak 19 skokova i sedam uspešnih asistencija.

Naš internacionalac je odličnu igru potvrdio dva minuta pre kraja susreta, kada se "lomio" rezultat, postigavši koš iz igre i realizujući dva slobodna bacanja.

Uz rame Divcu bio je raspoloženi Peđa Stojaković, najefikasniji pojedinac meča sa 29 poena. Stojakovićev učinak je dobija "na težini", kada se ima u vidu da je realizovao dva slobodna bacanja samo 7,3 sekundi pre završetka utakmice.

Nju Džersi je pokazao da nije slučajno za sada jedna od najuspešnijih ekipa. Iako su "Kingsi" najvećim delom susreta dominirali, gosti su u drugom poluvremenu ozbiljno pripretili, kada su serijom 13-0 dospeli sa minus 16 na minus tri (92:89).

Nisu, međutim, uspeli da naprave potpuni prekoret, ponajviše zahvaljujući Divcu i Stojakoviću.

Pored naših asova, najbolji među "Kingsima" bili su Majk Bibi sa 16 poena i Bobi Džekson sa 13.

U redovima "Netsa" centralna figura bio je Džejson Kid, koji je ostvario četrdeseti "tripl dabl" u karijeri sa 16 koševa, 12 asistencija i 10 skokova.

Pored njega istakli su se Kenion Martin sa 20 poena, od čega 16 u drugom poluvremenu, Van Horn sa 19 poena i 10 skokova i Keri Kitles sa 14 poena.

*****

Aktuelni šampion Holandije PSV Ajndhoven održao je tradiciju nepobedivosti u "Arko areni" u Amsterdamu pobedivši lidera prvenstva domaći Ajaks rezultatom 3:1 (2:0).

Seriju golova gostiju započeo je jugoslovenski internacionalac Mateja Kežman svojim šestim pogotkom u prvenstvu Holandije. Na 2:0 povisio je Lucijus, a pitanje pobednika je definitivno rešeno pogotkom Danca Romedala u 77. minutu. Počasni pogodak za domaćine delo je Bergdolma

*****

Za iznenađenje kola u španskoj "Primeri" pobrinula se Majorka koja je na svom stadionu deklasirala lidera šampionata Deportivo iz Korunje sa 4:1.

Gosti su imali priliku da u slučaju povoljnog ishoda povećaju svoje vođstvo na tabeli, ali su naišli na izuzetno motivisanog protivnika. Albert Luke je sa dva gola u prvom poluvremenu presudno uticao na dalji tok događaja na terenu. Deportivo je preko Pandijanija smanjio na 2:1, ali su Veljko Paunović preciznim udarcem sa desetak metara u 52. minutu i Kampano otklonili sve dileme oko ishoda meča.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu