<< Nazad



 

 

Radmanović blistao

Njujork, SAD, 6. marta (Tanjug) - U duelu sa Minesotom igrač Sijetla Vladimir Radmanović je iskazao sve kvalitete koji su ga i doveli u NBA karavan.

Utisak koji je ostavio za 41 minut, koliko je proveo u igri, bio je dovoljan da naš as bude proglašen za najkorisnijeg igrača susreta. Osim toga što je, sa 21 poenom, postavio lični rekord u kratkoj "profi" karijeri Radmanović je i u svim ostalim segmentima bio daleko iznad ostalih aktera ove utakmice.

Statistika, koja u košarci najvernije odslikava učinak svakog pojedinca, najbolje je ilustrovala Radmanovićevo izdanje protiv Minesote. Pored činjenice da je bio najefikasniji akter utakmice, uz fantastičan procenat šuta (9-12), od čega je "trojke" šutirao 3-4, u njegovoj statistici upisano je i: devet skokova (najbolji skakač tima), jedna asistencija, tri "ukradene" lopte i jedna "rampa".

Zasenio je čak i jednog Kevina Garneta, koji po opštem mišljenju važi za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg, krilnog centra NBA lige. Garnet je utakmicu završio sa 17 poena, ali iz 14 pokušaja (dva više od Radmanovića), i deset skokova.

Nešto skromniji doprinos pobedi Sijetla, nego što je to bio slučaj na poslednjim utakmicama, dao je i Predrag Drobnjak. Drugi u "tandemu Jugovića" postigao je šest koševa, uz jedan skok, za 16 minuta koliko je proveo na terenu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu