<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Rekord karijere: Predrag Stojaković

Toronto, KANADA, 23. februar - U neverovatno uzbudljivoj utakmici Sakramento je posle tri produžetka pobedio domaći Toronto rezultatom 119:118 (31:29, 19:17, 25:33, 22:18, 8:8, 7:7, 7:6).

Meč je protekao u znaku Predraga Stojakovića koji je postigao rekord NBA karijere sa 39 poena (za 56 minuta 8/19 za dva poena, 6/10 za tri poena, 5/6 slobodna bacanja), uz 12 skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Drugi Jugosloven među "Kraljevima", Vlade Divac imao je 25 poena (za 50 minuta 10/21 za dva poena, 0/1 za tri poena, 5/5 slobodna bacanja), šest skokova, tri asistencije i dve blokade.

Dok je imao dovoljno snage, Stojaković je bio prosto nezadrživ, pogađajući iz svih pozicija. U produžecima, kada se umorio, ulogu strelca preuzeo je Vlade Divac koji je sa nekoliko vezanih poena održavao rezultatsku ravnotežu. Kad nije pogađao, Stojaković je bio uspešan pod koševima, pa je do kraja susreta nakupio i 12 skokova.

U sva tri produžetka igralo se koš-za-koš. Stojaković je 45 sekundi pre kraja susreta, pri vođstvu Toronta od 118:116, pogodio trojku, koja je, ispostavilo se kasnije, i odlučila pobednika.

"Bio je ovo najduži meč koji sam ikada odigrao", izjavio je Stojaković posle meča.

On i Divac imali su veliku podršku sa tribina, pošto su susretu prisustvovali brojni srpski iseljenici, između ostalih i desetak Stojakovićevih rođaka.

"Drago mi je što smo ovom pobedom priredili i malo radosti našim ljudima", rekao je Stojaković.

Bila je ovo treća uzastopna pobeda koju je Sakramento ostvario bez svog najboljeg igrača, povređenog Krisa Vebera. Centar Sakramenta Vlade Divac je, međutim, svestan da će budući rezultati umnogome zavisiti od brzine kojom će se oporaviti najbolji igrač ekipe iz Kalifornije.

"Želimo da se plasiramo među prve četiri ekipe Zapada. Ali, bez Vebera, to će biti jako teško", rekao je Divac.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu