<< Nazad



 

 

Stojaković i Veber - 70 poena!

Nezadrživ: Predrag Stojaković

Njujork, SAD, 16. januara (agencije) - Pobedom nad Klivlendom 109:102 u svojoj "Arko areni", Sakramento je zabeležio deveti uzastopni trijumf u NBA ligi.

Meč je protekao u znaku Predraga Stojakovića i Krisa Vebera koji su zajedno postigli 70 poena. Ovaj dvojac je u poslednjoj četvrtini utakmice, koju je domaćin rešio u svoju korist sa 35:27, postigao čak 29 poena, dva više od kompletne gostujuće ekipe.

Epitet najefikasnijeg aktera utakmice pripao je jugoslovenskom asu. Susret je završio sa rekordom sezone od 36 poena, uz četiri uhvaćene lopte, isto toliko asistencija i dve "ukradene" lopte. Samo dva poena manje postigao je Veber, koji je 14 puta bio najviši u skoku. Za 23 minuta, koliko je proveo na terenu, Vlade Divac je imao šest poena, sedam skokova, jednu asistenciju i jednu blokadu.




Ognjenović potpisao za Kajzerslautern

Kajzerslautern, NEMAČKA, 17. januara (Tanjug) - Bivši fudbaler Crvene zvezde Perica Ognjenović potpisao je danas ugovor sa nemačkim prvoligašem Kajzerslauternom, čiji će član biti do kraja tekuće sezone.

Ognjenović je pre par godina bio jedan od najperspektivnijih jugoslovenskih fudbalera, a iz Crvene zvezde je 1998. godine, nakon svetskog prvenstva u Francuskoj, prešao u madridski Real. U "kraljevskom klubu" nije uspeo da izbori status prvotimca, pa čak ni standardnog rezervnog igrača, i na kraju prošle sezone izbrisan je sa spiska prvotimaca. Od tada je bio bez ugovora.

Ognjenović je pre dva dana odigrao probnu utakmicu za Kajzerslautern, nakon čega je trener Bundesligaša Andreas Breme odlučio da ga angažuje. Prema odredbama ugovora, Kajzerslautern je zadržao pravo da sa Ognjenovićem u junu produži ugovor za još dve godine.

"Ognjenović je u Crvenoj zvezdi igrao odlično i verujemo da će kod nas ponoviti igre iz Beograda. S obzirom da nije imao ugovor, dobili smo ga besplatno i verujemo da će ovde ponovo zablistati", izjavio je nakon potpisivanja ugovora prvi čovek Kajzerslauterna Jirgen Fridrih.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu