<< Nazad



 

 

Stojaković, ipak, na "Ol star" utakmici

Ponovo učesnik "Ol star" susreta: Predrag Stojaković

Njujork, SAD, 31. januara (Tanjug) - Komesar NBA lige Dejvid Štern odlučio je danas da umesto povređenog Krisa Vebera u ekipu Zapadne konferencije za "Ol star" utakmicu pozove njegovog saigrača iz Sakramenta, jugoslovenskog reprezentativca Predraga Stojakovića.

Štern je istovremeno odlučio da, kao i prošle godine, dozvoli Stojakoviću da učestvuje i u nadmetanju najboljih trojkaša NBA lige. Na prošlogodišnjem "Ol star" vikendu Stojaković je pobedio u šutiranju trojki, a na utakmici je za 18 minuta postigao 11 koševa.

Veber se povredio na utakmici protiv Jute u utorak i prema prvim procenama lekara pauziraće najmaje tri sedmice. Ove godine on je trebalo da bude jedini igrač "kraljeva" na "Ol star" utakmici, a sada će to umesto njega biti Stojaković, inače treći strelac svoje ekipe sa prosekom u ovoj sezoni od 18 koševa po utakmici.

Ekipu Zapadne konferencije sa klupe će, inače, voditi trener Sakramenta Rik Adelman.

Nakon poziva Stojakoviću, broj stranaca koji će ove godie igrati na "Ol star" utakmici popeo se na šest, što je rekord kada su pitanju ove tradicionalne revijalne utakmice. Pored jugoslovenskog reprezentativca, tu će biti još Tim Dankan (Devičanska Ostrva), Zidrunas Ilgauskas (Litvanija), Stiv Neš (Kanada), Dirk Novicki (Nemačka) i Jao Ming (Kina).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu