<< Nazad



 

 

Sportski globus (21. decembar 1998)

U odličnoj formi: Darko Kovačević (Real Sosijedad)

Darko Kovačević ponovo je u centru pažnje fudbalske javnosti Španije. Jugoslovenski reprezentativac ne samo što je sa sedam postignutih golova u Kupu UEFA, trenutno, najbolji strelac u evropskim kupovima, već i nemilosrdno pogađa protivničke mreže u španskom fudbalskom prvenstvu. Proteklog vikenda Kovačević je dva puta pogodio gol velikog Reala iz Madrida a već u sledećem, 15. kolu i golmana Selte iz Viga zadesila je ista sudbina - dva puta je morao da vadi loptu iz svog gola posle šuteva jugoslovenskog igrača, prvo u 37, a zatim i u 87. minutu utakmice.

Odlične igre Kovačevića nisu promakle ni čelnicima mnogih velikih evropskih klubova, pa je gotovo izvesno da jugoslovenski internacionalac neće još dugo igrati u dresu Reala iz Sosijedada. Pitanje je samo u koji će klub otići a verovatna destinacija jeste torinski Juventus, možda i Barselona...



Rade Bogdanović (Verder Bremen)

Dvostruki strelac bio je i Rade Bogdanović, koji je u poslednjem susretu 18. kola nemačkog fudbalskog šampionata postigao oba gola za Verder iz Bremena protiv Herte. Prvo je doneo vođstvo svom timu u poslednjem minutu prvog dela, a odmah nakon što je Herta izjednačila (47. minut), svojim drugim pogotkom obezbedio je tri boda za domaćine. Bogdanović je jedan od najzaslužnijih što je Verder, uprkos lošem startu u prvenstvu, trenutno na devetom mestu sa 23 boda i sa izglednim šansama da u narednim utakmicama još više popravi svoj plasman.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu