<< Nazad



 

 

PSV Ajndhoven - šampion, Kežman - strelac

Mateja Kežman

Ajndhoven, HOLANDIJA, 6. maja (Tanjug-Rojters) - Fudbaleri PSV Ajndhovena osvojili su titulu ovogodišnjeg prvaka Holandije, pošto su danas na svom terenu, u meču 31. kola, savladali tim Herenvena sa 3:0.

Sada popularni "Filipsovci", tri kola pre završetka sezone, vode na tabeli sa ukupno 74 boda, odnosno 15 poena više od drugoplasirane ekipe Fejenorda iz Roterdama.

To je 16. šampionska titula PSV Ajndhovena, s tim što je za ovogodišnji uspeh "Filipsovaca" veoma zaslužan mladi jugoslovenski reprezentativac Mateja Kežman, koji je postigao 23 pogotka, tako da vodi na listi "tobdžija" ovogodišnjeg prvenstva Holandije.

Fudbaleri PSV Ajndhovena imaju dobre izglede da osvoje "duplu krunu" u sezoni 2000/2001, pošto 24. maja igraju u finalu Kupa Holandije protiv tima Tventea iz Enšedea, koji je trenutno na 12. mestu u nacionalnom prvenstvu, u konkurenciji 18 najboljih domaćih klubova.

*****

Madrid, ŠPANIJA, 6. maja (Tanjug-Rojters) - U 33. kolu fudbalskog prvenstva Španije jugoslovenski internacionalac Veljko Paunović, koji brani boje Ovijeda, postigao je dva pogotka protiv Atletika (u 11. i 54. minutu) i znatno doprineo ubedljivoj pobedi svog kluba nad Atletikom iz Bilbaoa - 5:0.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu