<< Nazad



 

 

Trijumf "kraljeva" nad "jezerašima", Stojaković 26 poena

Predrag Stojaković poentira pored Rika Foksa

Njujork, SAD, 26. decembra (Tanjug) - Iako su Šekil O'Nil i Kobi Brajant, sa po 27 koševa, bili najefikasniji akteri utakmice u Los Anđelesu, iako su Lejkersi imali čak 22 skoka više od Sakramenta (61:39), pobeda je pripala "kraljevima" (105:99) pošto su velikog rivala nadmašili u drugim segmentima ove kolektivne igre: šutu, asistencijama, broju ukradenih i broju izgubljenih lopti.

Procenat šuta igrača Sakramenta iznosio je 46,3 odsto, u odnosu na 36,7 procenata Lejkersa, Gost je imao četiri asistencije više (25:21), isto toliko ukradenih lopti više (13:9) i na kraju, šest izgubljenih lopti manje (11:17). Iako pojedini treneri često znaju da kažu kako je "statistika zbir pogrešnih podataka", u slučaju Lejkersa i Sakramenta, čini se, da je najbolje ilustrovala krajnji ishod.

Jugoslovenski reprezentativac Predrag Stojaković se, izgleda, potpuno oporavio od povrede. Sa 26 koševa bio je najefikasniji igrač svog tima i, uz Krisa Vebera i najzaslužniji za pobedu Sakramenta. Veber je postigao samo poen manje od Stojakovića, ali je sjajno "odrađivao" posao pod obručima, uhvativši 15 lopti. Pritom, imao je i šest asistencija, što do sada nije bila njegova odlika.


Stari znanci:
Šekil O'Nil i Vlade Divac

Vlade Divac nije forsirao šut, o čemu svedoči činjenica da je, tokom 30 minuta, koliko je proveo na terenu, samo pet puta pokušao da poentira iz igre. Uspeo je dva puta i utakmicu završio sa pet koševa. U njegovoj statistici ostalo je još upisano da je sedam puta bio najviši u skoku, uz pet asistencija.

Na suprotnoj strani sve se 'vrtelo" oko Brajanta i O'Nila. Brajant je, što je zanimljivo, imao čak 15 skokova, ali, i šest izgubljenih lopti. Osim toga, iako je postigao 27 poena, nije fascinirao u tom segmentu, jer je od 24 pokušaja, pogodio samo sedam puta.

Isti broj koševa "uknjižio" je i O'Nil, uz nešto bolji procenat šuta od Brajanta (8-19). Međutim, podatak da je pomenuti dvojac "potrošio" skoro polovinu lopti od ukupnog broja šuteva Lejkersa na ovoj utakmici (43 - 90), prilično precizno pokazuje uzroke poraza domaćina.

Sakramento se novom pobedom učvrstio na čelu Pacifičke divizije, dok je od Lejkersa, kojima je to bio 19. neuspeh u tekućem šampionatu, sada slabiji samo Golden Stejt Voriors.

*****

Rebrača napustio utakmicu zbog problema sa srcem


Željko Rebrača prodire
pored Ajrona Vilijamsa (Nju Džersi)

Nju Džersi, SAD, 22. decembra (Tanjug) - Prvotimac NBA ligaša Detroita, jugoslovenski košarkaš Željko Rebrača, napustio je sinoćnu utakmicu protiv Nju Džersija početkom druge četvrtine pošto je osetio nepravilan rad srca, saopšteno je na sajtu "Pistonsa".

Centar Detoita u igru je ušao krajem prve četvrtine, a početkom druge postigao je koš iz svog jedinog šuta na toj utakmici. Nakon dva minuta i 26 sekundi igre u drugoj četvrtini on je od trenera tražio da ga zameni, a potom je zatražio pomoć od klupskog lekara.

Na poluvremenu utakmice lekar Detroita je izjavio da se Rebrača neće vraćati u igru jer ima problema sa ravnotežom i koncentracijom, a nakon pregleda u bolnici stiglo je saopštenje da je jugoslovenski košarkaš imao nepravilan rad srca, ali da je stanje stabilizovano.

"Kada je Rebrača tražio da bude zamenjen. nisam znao o čemu se radi. Kasnije mi je lekar rekao da će morati da bude prebačen u bolnicu zbog problema sa srcem. Na posmatranju će ostati preko noći, ali prvi izveštaji su ohrabrujući", izjavio je trener Detroita Rik Karlajs.

"Mi smo samo videli da je Željko u jednom trenutku tražio da izađe, ali nismo znali o čemu se radi. Pošto se više nije vraćao, mislili smo da se radi o nekoj povredi. Tek posle utakmice rečeno nam je da je u bolnici. Bogu hvala, sve će biti u redu i očekujemo da se brzo vrati u tim", rekao je bek "Pistonsa" Džon Beri.

*****

Arpad Šterbik najbolji rukometaš Mađarske


Arpad Šterbik

Budimpešta, MAĐARSKA, 19. decembra (Tanjug) - Jugoslovenski reprezentativac Arpad Šterbik, koji sada brani za Foteks iz Vesprema, proglašen je za najboljeg rukometaša u Mađarskoj u anketi koju svake godine organizuje mađarska novinska agencija MTI.

Među aktivnim sportistima u Mađarskoj rekorder je aviojedriličar Peter Bašenjei koji je po 15. put dobio to laskava priznanje, a za njim je klizačica Kristina Eđed koja je 14. put najbolja u svojoj disciplini. Apsolutni rekorder je, inače, velemajstor Lajoš Portiš, koga su između 1964. i 1994. čak 23 puta proglasili najboljim domaćim šahistom.

*****

Mijatović na proslavi 100. godišnjice postojanja madridskog Reala


Gol Predraga Mijatovića u finalu
Lige šampiona 1998. godine.
Real je slavio nad torinskim Juventusom
rezultatom 1:0

Madrid, ŠPANIJA, 18. decembra - U revijalnom fudbalskom meču povodom 100. godišnjice svog postojanja, pred oko 60.000 gledalaca na stadionu "Santhjago Bernabe" u Madridu, španski Real je igrao sa selekcijom svetskih zvezda nerešeno 3:3 (0:2).

Selekciju sveta je u drugom poluvremenu predvodio kao kapiten igrač španskog drugoligaša Levantea Predrag Mijatović. Navijači Reala su ulazak jugoslovenskog asa na teren dočekali ovacijama, čime su pokazali da nisu zaboravili odlične igre našeg internacionalca u dresu "kraljevskog" kluba, naročito njegov gol u finalu Lige šampiona protiv torinskog Juventusa 1998. godine kojim je doneo trijumf Realu.

Strelci su bili: za Real Solari u 60, Tote u 65. i Kambijaso u 86., a za selekciju sveta Kloze u 30, Kaka u 43. i Sise u 48. minutu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu