<< Nazad



 

 

Sportski globus (9. februar 1999)

Nezadrživ: Vlade Divac (levo)

Ekipa Sakramento Kingsa zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjoj sezoni američke profesionalne košarkaške lige (NBA), pošto je na svom terenu savladala Vankuver sa ubedljivih 109:87.

Veliki doprinos pobedi Sakramenta dali su jugoslovenski košarkaški asovi. Proslavljeni Vlade Divac je bio blizu "tripl-dabla" (dvocifren učinak u tri statističke kategorije). Za 32 minuta igre prvi centar Sakramenta je postigao osam poena, imao 16 uhvaćenih lopti, deset uspešnih dodavanja, četiri osvojene lopte i jednu blokadu. Da nije pet minuta pre kraja meča izašao sa terena najverovatnije bi postigao potrebnih dva poena i bio prvi igrač NBA lige ove sezone koji je ostvario "tripl dabl".


Efikasan: Predrag Stojaković

Drugi jugoslovenski košarkaš u dresu Sakramenta Predrag Stojaković je po treći put u četiri meča za svoj novi tim postigao 15 koševa. Posle dva takva učinka u revijalnim susretima protiv Golden Stejta i dva poena na startu sezone u San Antoniju ovoga puta je šutirao 6-3 za tri poena i 7-3 za dva poena, uz četiri uhvaćene lopte i dva dodavanja.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu