<< Nazad



 

 

Sportski globus (3. decembar 1998)

Siniša Mihajlović

U utakmici 11. kola italijanskog fudbalskog prvenstva gradski rivali, Lacio i Roma, odigrali su u Rimu 3:3. Lacio je do 79. minuta vodio sa 3:1, najviše zahvaljujući jugoslovenskom reprezentativcu Siniši Mihajloviću, koji je bio ašistent kod prva dva gola svog tima. Izlaskom Mihajlovića iz igre, Roma, u čijim redovima je igrao bivši kapiten beogradskog Partizana Ivan Tomić, uspela je da izjednači i imala je šansu da pobedi, ali je na kraju ipak ostalo 3:3. Drugi jugoslovenski reprezentativac u redovima Lacija, talentovani Dejan Stanković, postigao je pogodak kod vođstva njegovog tima od 3:1, ali ga je sudija poništio, ocenivši da se radilo o ofsajd-poziciji.

__________________________________________________


Darko Kovačević

Tri jugoslovenska fudbalska reprezentativca odlučila su pobednike u tri najznačajnije utakmice 12. kola španskog fudbalskog prvenstva. Golom iz jedanaesterca u 39. minutu Vladimir Jugović je doneo pobedu Atletiku iz Madrida na gostovanju kod slavne Barselone. Ovom pobedom Jugovićev tim je napredovao na tabeli i sada je na trećem mestu, samo dva boda iza prvoplasirane Majorke. Na gostovanju u Santanderu kod domaćeg Rasinga, Darko Kovačević je nastavio svoju ovogodišnju seriju uspešnih igara i golom glavom u 67. minutu obezbedio tri boda Realu iz Sosijedada. Najzad, igrač domaće Saragose Savo Milošević je u 6. minutu postigao jedini pogodak u susretu sa Ovijedom.



Mijatović (beli dres)

Od ove godine sportska biografija jugoslovenskog fudbalera i člana španskog Reala, Predraga Mijatovića bogatija je za titule evropskog i svetskog prvaka u klupskom fudbalu. Na stadionu u Tokiju madridski Real je pobedio brazilsku ekipu Vasko da Gamu rezultatom 2:1 u utakmici Interkontinentalnog "Tojota" fudbalskog kupa. Drugi, odlučujući pogodak za Real postigao je u 83. minutu španski reprezentativac Raul, koji je ujedno proglašen i igračem utakmice. U njegovoj senci ostao je i Predrag Mijatović, fudbaler koji je svojim golom u finalu meča Kupa evropskih šampiona između Reala i italijanskog Juventusa, omogućio madridskom timu da se u Tokiju bori za titulu Interkontinentalnog prvaka. Mijatović je utakmicu odigrao dobro uprkos činjenici da su mu igrači brazilskog tima poklonili posebnu pažnju, svesni njegovih vanserijskih fudbalskih kvaliteta.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu