<< Nazad



 

 

Sportski globus (16. februar 1999)

Nikola Lončar (Huventud)

Odlične igre jugoslovenskih internacionalaca obeležile su 24. kolo španskog košarkaškog prvenstva. Najzaslužniji za pobedu (92:79) Barselone u gostima protiv Gran Kanarije bili su Milan Gurović, koji je za 33 minuta postigao 25 poena i uhvatio dve lopte, i kapiten jugoslovenske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević, koji je sa 17 poena i šest asistencija dokazao da se vraća u staru formu. Nikola Lončar i Miroslav Berić su, takođe, dali veliki doprinos pobedama svojih ekipa. Lončar je za Huventud postigao 17 poena, a Berić je sa 9 poena, 2 uhvaćene lopte i tri asistencije bio jedan od zapaženijih aktera u redovima Taukeramike.

Najznačajniju pobedu u 21. kolu italijanskog košarkaškog prvenstva izborio je Beneton u susretu sa aktuelnim evropskim prvakom Kinderom. Ekipa trenera Željka Obradovića i jugoslovenskog reprezentativnog centra Željka Rebrače vodila je tokom susreta u Trevizu i sa 17 poena razlike, da bi tim iz Bolonje na kraju izborio častan poraz - Beneton - Kinder 84:80 (51:43). Rebrača je susret završio sa 13 poena i sedam uhvaćenih lopti. Uprkos odličnoj igri Saše Obradovića (23 poena) i vođstvu od 9 poena razlike na poluvremenu, Pompeja nije uspela da načini podvig i pobedi Timsistem.

Posle 21. kola fudbalskog prvenstva Italije došlo je do smene na vrhu tabele. Rimski Lacio, u kojem igraju jugoslovenski reprezentativci Siniša Mihajlović i Dejan Stanković, nije uspeo da u gostima pobedi Kaljari i tako postigne desetu uzastopnu pobedu, ali je nerešenim rezultatom (0:0) preuzeo vođstvo u italijanskom fudbalskom prvenstvu, prvi put posle 25 godina.


Uspešan debi: Vujadin Boškov

Najveće iznenađenje priredila je Peruđa, novi tim jugoslovenskog trenera Vujadina Boškova, koja je na svom terenu posle bolje igre savladala favorizovani Inter rezultatom 2:1. Gosti su, istina, igrali bez Ronalda, Zamorana i Roberta Bađa, ali to ni u kom slučaju ne umanjuje uspeh Peruđe. Uspešan debi Boškova na klupi italijanskog prvoligaša u potpunosti je preokrenuo raspoloženje navijača, koji su proteklih nedelja izražavali otvoreno nezadovoljstvo slabim rezultatima svoje ekipe.

- Pre utakmice mnogo je bilo negativnog na tribinama, a posle pobede sa 2:1, prve nad Interom u istoriji, zavladalo je oduševljenje. Naravno, ni meni ni igračima nije bilo lako, ali posle svega najvažnije je da se pobedilo. Za trenera je uvek vrlo važno da startuje pobednički - bili su prvi utisci Vujadina Boškova posle utakmice.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu