<< Nazad



 

 

Radomir Antić novi trener Selte

(FOTO: AP)

Vigo, ŠPANIJA, 29. januara 2004. (Beta-AP) - Novi trener španskog fudbalskog kluba Selta, Radomir Antić izjavio je da ga u novom klubu čeka težak posao, ali je istovremeno izrazio uverenje da će spasiti klub od ispadanja iz španske Primere.

Selta je u ponedeljak otpustila dosadašnjeg trenera Migela Anhela Lotinu. Klub se trenutno nalazi u zoni ispadanja - na 17. mestu od 20 klubova u španskoj Prvoj ligi. Iako u domaćem prvenstvu igra loše, Selta je uspela da se plasira u drugi krug takmičenja u Ligi evropskih šampiona gde je čeka četvrtfinalni meč sa francuskim Monakom u februaru i martu.

"Radujem se što ću opet morati da se dokazujem sebi i da pokažem da li sam sposoban da se izborim sa ovako teškim poslom. I ranije sam preuzimao klubove koji su bili u sličnim situacijama i uz pozitivan pristup dolazili smo na vrh. Nadam se da će se slično dogoditi i sa Seltom", izjavio je Antić nakon što je zvanično postavljen za novog trenera Selte iz Viga.

Antić je rekao da će najpre tražiti da se sve negativno iz prošlosti ostavi po strani. "Ja sam uvek pozitivan, kod mene je flaša uvek puna", rekao je Antić

Posao u Selti biće Antiću šesti posao u Španiji. Prvu utakmicu u novom klubu Antić će imati već u subotu kada Selta u gostima igra protiv Betisa.

Antić se pohvalno izrazio o igračima Selte.

Predsednik Selte Horasio Gomes rekao je da je Antić bio logičan izbor i dodao da ga je želeo za trenera još ranije. Antiću je ponuđen ugovor koji može da produži i u sledećoj godini.

"Ako stvari budu išle kako treba želeo bih da Antić nastavi u Selti", rekao je Gomes.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Antić, prvi put je u Španiji radio kao trener 1988. godine kada je iz Partizana došao u Saragosu. On je prvi trener koji je u svojoj karijeri upisao trenerske dužnosti sva tri najveća španska kluba - Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid, a bio je trener i Ovijeda.

Najveći uspeh ostvario je 1996. godine kada je sa Atletikom osvojio duplu krunu - špansko prvenstvo i Kup Kralja.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu