<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Savo Milošević (levo, Parma) u duelu sa Nikiforovim (PSV)

Parma, ITALIJA, 22. februar - Revanš meč osmine finala Kupa UEFA između domaće Parme i holandskog šampiona PSV Ajndhovena protekao je u znaku Jugoslovena.

Parma je pobedila rezultatom 3:2, ali to nije bilo dovoljno za plasman među osam najboljih, jer su "filipsovci" slavili na svom terenu pre nedelju dana sa 2:1, i zbog gola više postignutog u gostima, idu dalje.

Gosti su golom Romedala poveli u 32. minutu, a njihovo vođstvo povisio je spretni Mateja Kežman koji je u 44. minutu iskoristio grešku golmana Bufona. Bio je to 27. ovosezonski pogodak mladog jugoslovenskog reprezentativca, ujedno i njegov 18. gol u dresu PSV-a u poslednjih 13 utakmica.


18 golova u 13 utakmica: Mateja Kežman

Nakon visokog vođstva gostiju trener "mlekadžija" Renco Ulivijeri morao je da reaguje i u igru pošalje Savu Miloševića, koji je bio najzaslužniji za rezultatski preokret. Prvo je realizovao jedanaesterac koji je sam iznudio (63. minut), da bi samo dva minuta kasnije, fantastičnim udarcem glavom posle centaršuta Konseisaoa izjednačio rezultat.

Preostalih 27 minuta, u želji da postigne pobedu od dva gola razlike za prolaz u naredno kolo, domaćin je kidisao na gol holandske ekipe, ali je pogotkom Montane u poslednjim trenucima susreta uspeo da izbori samo Pirovu pobedu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu