<< Nazad



 

 

Olimpijakos deklasirao Bajer, Predrag Đorđević trostruki strelac

Predrag Đorđević, trostruki strelac za Grke protiv Bajera

Aktuelni vicešampion Evrope, nemački Bajer iz Leverkuzena proveo se kao bos po trnju na gostovanju u Atini. U utakmici prvog kola "F" grupe Lige šampiona poražen je od domaćeg Olimpijakosa rezultatom 2:6.

Junak utakmice bio je jugoslovenski internacionalac Predrag Đorđević, koji je odlično povezivao redove svog tima a pritom uspeo da postigne i tri gola - u 44., 62. i 72. minutu. U odsustvu svog najboljeg igrača Mihaela Balaka, koji je u letnjem prelaznom roku postao novi član minhenskog Bajerna, Bajer je samo bleda senka ekipe koja je prošle sezone uspela da se plasira u finale Lige šampiona gde je poražena od madridskog Reala.


Strah i trepet za holandske
golmane: Mateja Kežman

Otkada je bivši selektor Južne Koreje Gus Hidink seo na trenersku klupu holandskog PSV-a, jugoslovenski fudbalski reprezentativac i bivši igrač beogradskog Partizana Mateja Kežman ponovo trese protivničke mreže. Postigavši pet golova u poslednja dva meča holandskog prvenstva (dva protiv Alkmara i tri protiv RKC-a), dokazao je da ga je bivši trener PSV-a Gerec prošle sezone neopravdano izostavljao iz prve jedanaestorice.

U drugom kolu španskog fudbalskog prvenstva susrele su se ekipe čije napade predvode dvojica Jugoslovena. Uspešniji je bio Darko Kovačević koji je postigao dva gola za pobedu Saragose (3:1) u utakmici protiv domaćeg Espanjola Save Miloševića.

Espanjol je nakon poraza u drugom kolu španske Primere divizion preuzeo "fenjer", dok je Sosijedad ostvario maksimalan učinak i trenutno se nalazi na drugom mestu sa šest osvojenih bodova.

Odlukom rukovodstva Evrolige, Željko Obradović trener Panatinaikosa, određen je za trenera ekipe "Zvezde Evrolige" koja će 3. oktobra u Madridu igrati protiv Reala u okviru obeležavanja "100 godina" madridskog kluba

Imenovanje Obradovića logična je posledica činjenice da je sa Panatinaikosom trijumfovao na poslednjem "Fajnal Foru" u Bolonji. Obradović je najuspešniji trener u istoriji evropske klupske košarke: pet titula prvaka Evrope sa četiri različita kluba (poslednja prošle sezone sa sadašnjim klubom) i dva puta osvajač "Kupa kupova", odnosno "Kupa Saporta", uz brojne titule u nacionalnim šampionatima Jugoslavije, Italije i Grčke.

Dejan Koturović, centar jugoslovenske košarkaške reprezentacije koja je na SP u Indijanapolisu osvojila zlatnu medalju, ipak, neće naredne sezone igrati za Boston Seltiks

Uprkos najavama, uprava NBA-ligaša odlučila se u poslednjem trenutku za centra nacionalnog tima Argentine Volkovskog.

"Kotur" je trenutno igrač bez angažmana i svoju sreću će narednih dana i dalje tražiti u NBA ligi. Samo u slučaju da ne bude našao klub u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, vratiće se u Evropu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu