<< Nazad



 

 

Sportski globus (9. mart 1999)

Siniša Gogić (desno) u duelu sa Dešampom (Juventus)

Fudbaleri Olimpijakosa jugoslovenskog trenera Dušana Bajevića su posle minimalnog poraza (1:2)od Juventusa u Torinu stekli velike izglede da se posle revanš-meča plasiraju u polufinale evropske Lige šampiona.

Poraz od italijanskog tima dočekan je u Grčkoj kao veliki uspeh "crveno-belih" iz Pireja i nepodeljeno je mišljenje da će Bajevićevi fudbaleri uspeti da ostvare istorijski domet. Olimpijakos je i u domaćem prvenstvu ostvario značajniju prednost na čelnoj poziciji u odnosu na najbliže pratioce. Kako sada stoje stvari, teško je poverovati da će neko uspeti da ih spreči u nameri da po treći put uzastopno osvoje titulu prvaka Grčke.

Jugoslovenski internacionalci veoma su zaslužni za uspehe Olimpijakosa - Ilija Ivić je najbolji strelac kluba, iako nije nastupao na svim mečevima, dok su Gogić i Đorđević već duže vreme nezamenjivi članovi prvog tima.


Dragan Tarlać

Istovremeno, Dušan Ivković je na čelu košarkaške ekipe Olimpijakosa vrlo ubedljivo, u dve utakmice, eliminisao italijanski Vareze u Evropskoj ligi i ima otvoren put ka "fajnal-foru", koji će se ove godine održati u Minhenu. Kako se približavaju najvažniji mečevi Olimpijakos igra sve bolje što je zasluga jugoslovenskog trenera, poznatog po tome što ume da tempira formu svoje ekipe u pravo vreme. Glavna prednost tima je što ima osam-devet gotovo pođednako kvalitetnih igrača koji mogu da odluče utakmicu, a među njima su i jugoslovenski košarkaši Tarlać, Tomić i Vukčević.

Odbojkaši Olimpijakosa trenera jugoslovenske reprezentacije Zorana Gajića su trenutno na prvom mestu u prvenstvu, dok je nešto manje uspešan Nikola Stamenić, koji je sa vaterpolistima Olimpijakosa na drugom mestu grčkog prvenstva.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu