<< Nazad



 

 

Sportski globus (3. mart 1999)

Neumoljivi strelac Siniša Mihajlović

Rim, 1. mart (Tanjug) - Novi "odlučujući" gol Siniše Mihajlovića primiče Lacio tituli šampiona Italije, ali i usmerava pažnju italijanske sportske publike, komentatora i statističara na trenutno možda najkompletnijeg fudbalera "kalča".

Jugoslovenski reprezentativac je jučerašnjim golom protiv Vićence dostigao rekord legendarnog Zole po broju postignutih golova iz slobodnog udarca, ali statističari pod svetlom reflektora uperenih ka Mihajloviću otkrivaju i ono što se manje znalo - da je on trenutno najefikasniji igrač odbrane u italijanskom šampionatu.


Mihajlović i Batistuta (Fiorentina)

Siniša Mihajlović je ponovo doneo pobedu Laciju, koji je sada sa 48 bodova na prvom mestu italijanske A lige i sa četiri boda prednosti u poređenju sa drugoplasiranom Parmom i trećeplasiranom Fjorentinom ide čini se nezaustavljivim ritmom ka osvajanju titule nacionalnog šampiona.

"Korijere delo sport" veliča Mihajlovićeve gromovite slobodne udarce po kojima je već ušao u istoriju "kalča", ali konstatuje da Siniša zaslužuje visoku ocenu i zbog "vatrene igre u odbrani".


Mihajlović ispred Birhofa (Milan)

To potvrđuju najnoviji statistički podaci: Mihajlović zauzima prvo mesto po broju osvojenih lopti od protivničkih igrača, ukupno 646, dok su na drugom i trećem mestu dva igrača iz Parme - Turam sa 626 i Kanavaro sa 599 zaustavljenih napada.

Naš reprezentativac, prema pažljivim statističarima, zauzima i visoko drugo mesto po broju asistencija, što zaokružuje učinak danas možda najvrednijeg igrača "kalča" .



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu