<< Nazad



 

 

Lejkersi "počistili" Kingse

Stojaković i Brajant u skoku za loptom

Sakramento, SAD, 13. maja (Tanjug/agencije) - Los Anđeles Lejkersi plasirali su se u finale plej ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su na gostovanju u Sakramentu dobili i četvrtu utakmicu polufinalne serije i, žargonski rečeno, "počistili" "kraljeve" sa parketa, jer su seriju dobili bez poraza, sa 4:0.

Aktuelni šampioni najjače košarkaške lige sveta pobedili su Sakramento sa 119:113 (27:22, 26:37, 27:25, 39:29) i stekli pravo da se protiv San Antonija ili Dalasa bore za ulazak u veliko finale.

Sakramento je odigrao možda najbolju utakmicu u ovoj seriji, ali ni to nije bilo dovoljno da se savladaju Lejkersi. Nakon treće četvrtine "kraljevi" su vodili 84:80, a već nakon par minuta u poslednjem delu igre Šekil O'Nil je zbog šest ličnih grešaka morao na klupu. Tada je izgledalo da će domaćini ipak uspeti da "ostanu u životu" i da nastave seriju, ali se u poslednjih deset minuta razigrao Kobe Brajant i Lejkersi su četvrtu četvrtinu dobili rezultatom 39:29.


Sudije razdvajaju Divca i Brajanta
usred verbalnog duela

Brajant je na kraju postigao 48 koševa, od cega 15 u poslednjoij četvrtini, a sa 16 uhvaćenih lopti bio je i najbolji skakač na utakmici. O'Nil je susret završio sa 25 koševa i deset skokova.

U senci fenomenalnog Brajanta, ostao je Peđa Stojaković koji je odigrao izvanrednu utakmicu i sa 26 koševa bio je prvi strelac ekipe. Odličan je bio i Turčin Hidajet Turkoglu sa 22 koša, a Kris Veber je u svojoj, po svoj prilici poslednjoj utakmici za Sakramento, postigao 21 koš, od čega samo dva u poslednjoj četvrtini.

U finalu Zapadne konferencije Lejkersi će verovatno igrati protiv San Antonija koji vodi protiv Dalasa sa 3:1.

*****

Kako su igrali naši?

Predrag Stojaković - za 40 minuta postigao je 26 poena (8/14 šut iz igre, 1/3 za tri poena, 9/9 sa linije slobodnih bacanja), imao je 7 skokova (2+5) i 5 izgubljenih lopti.

Vlade Divac - za 32 minuta ubeležio je 18 poena (4/9 šut iz igre, 10/10 sa linije slobodnih bacanja), 14 skokova (4+10), jednu asistenciju, po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

*****

Ranije vesti

Polufinale "plej-ofa" Zapadne konferencije

Prva runda "plej-ofa" Zapadne konferencije



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu