<< Nazad



 

 

Andriji prija Španija

Andrija Delibašić

Saragosa, ŠPANIJA, 25. januar 2004. - Napadač mlade fudbalske reprezentacije SCG i doskorašnji igrač beogradskog Partizana Andrija Delibašić na najlepši način je debitovao za špansku Majorku u španskoj Primeri.

Delibašić je odigrao svih 90 minuta za svoj novi tim na gostovanju u Saragosi i svoj uspešan nastup krunisao pogotkom u 41. minutu, kojim je Majorku doveo u vođstvo od 1:0.

Gosti su na kraju slavili sa 3:1 i sada na tabeli španske lige zauzimaju 12. mesto.

Dvadesetdvogodišnji Delibašić je prošle nedelje potpisao za Majorku, a mediji špekulišu da će njegov novi klub na, ime obeštećenja, platiti Partizanu 3,5 miliona evra.

Delibašić je za Partizan postigao 47 golova u 82 utakmice, i bio je jedini strelac za "crno-bele" u Ligi evropskih šampiona, postigavši tri gola.

*****

Beograd, 25. januara 2004. (Beta) - Fudbalski reprezentativac Srbije i Crne Gore Darko Kovačević bio je večeras sa svojim španskim klubom Real Sosijedadom uspešniji od kolege iz nacionalne selekcije - Save Miloševića, koji igra za Seltu.

Sosijedad je u gostima pobedio Seltu sa čak 5:2, a Kovačević je bio strelac prvog gola gostiju, dok je Milošević autogolom doprineo viskom porazu svog tima.

Selta je došla u vođstvo golom Lopeza već u prvom minutu, ali je KOvačević izjednačio u 23., dok je Milošević Sosijedadu doneo prvu prednost od 1:2 u 41. minutu i tim rezultatom završeno je prvo poluvreme.

Novo izjednačenje vođeno je u 50. minutu, kada je sa bele tačke Selti pogodak doneo Peter Lučin. Nakon toga, gosti su se "raspucali", prvo Habi Alonso u 60. minutu, a potom Nihat Kahveči u 70. i 72. minutu za kobnačnih 5:2.

To je Sosijedadu, nakon loše starta u šampionatu, četvrta uzastopni trijumf, koji je Kovačevićevoj ekipi doneo 11. mesto na tabeli.

*****

Roterdam, HOLANDIJA, 25. januara 2004. - Nakon dužeg posta, Danko Lazović je ponovo počeo da rešeta protivničke mreže u holandskom šampionatu. Njegov Fejenord je na svom terenu, nakon vođstva Utrehta od 2:0, preokrenuo rezultat i trijumfovao sa 3:2, a dva gola za domaćine postigao je mladi reprezentativac SCG.

Ovim trijumfom Fejenord je ostao na četvrtoj poziciji, ali se na samo bod primakao od trećeplasiranog Alkmara, koji je kod kuće poražen od Den Haga.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu