<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Zamalo "tripl-dabl": Aleksandar Đorđević

U derbiju španskog košarkaškog prvenstva Barselona je pobedila madridski Real rezultatom 66:61 (31:27) i sada ima dve pobede više od svog velikog rivala i tri pobede manje od lidera šampionata, Pamese našeg trenera Mikija Vukovića. Milan Gurović je za pobednički tim igrao 18 minuta, zabeleživši šest poena i uhvativši tri lopte, dok je plejmejker jugoslovenske reprezentacije i madridskog Reala Aleksandar Đorđević bio na korak da načini "tripl-dabl", jer je postigao 15 poena i imao devet skokova i osam asistencija.

U drugom velikom derbiju ovog vikenda u Evropi, Panatinaikos je, posle 20 uzastopnih pobeda u grčkom šampionatu i Evropskoj ligi, doživeo svoj prvi poraz ove sezone, i to na svom terenu od Olimpijakosa - 68:69. U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Dejan Bodiroga sa 24 poena (2 "trojke"), dok je centar Željko Rebrača susret završio sa sedam poena. Najveći doprinos pobedi gostiju dali su Amerikanac Robinson (20) i Jugosloven Tomić (17), koji su zajedno postigli 37 od 69 poena svoje ekipe. Panatinaikos i dalje drži vodeću poziciju u grčkom šampionatu, ali sada sa istim brojem bodova kao AEK i PAOK.



Pet utakmica - tri gola:
Dejan Stanković (Lacio)

Lacio je na Olimpijskom stadionu u Rimu, lakše nego što se očekivalo, savladao Fiorentinu rezultatom 2:0 i posle 13. kola sačuvao prvo mesto u italijanskom šampionatu, koje deli sa torinskim Juventusom. Pobednika je odlučio drugi gol Lacija, koji je, posle fantastičnog centaršuta Siniše Mihajlovića glavom postigao Dejan Stanković u 71. minutu. Ovo je bio Stankovićev treći prvenstveni gol u poslednjih pet utakmica.


Ljubinko Drulović je ponovo bio ključni akter ekipe Porta koja je na svom terenu savladala nemačku Hertu 1:0, u drugom kolu druge runde evropske Lige šampiona. Jugoslovenski internacionalac je u 89. minutu sa polovine svog tima krenuo u solo-prodor, ostavljajući iza sebe sve prepreke, ušao u šesnaesterac gostiju i smireno poslao loptu iza leđa nemoćnog Kiraljija.

Uprkos porazu 1:2 od grčkog Olimpijakosa na "domaćem" terenu u Palermu, torinski Juventus se plasirao u naredno kolo Kupa UEFA, pošto je u prvoj utakmici u Atini slavio rezultatom 3:1. Najistaknutiji pojedinci u redovima obe ekipe bili su Jugosloveni.

Igrajući na Siciliji, gde imaju veliki broj svojih navijača, Torinjani su poveli golom Darka Kovačevića, njegovim desetim u ovogodišnjem evropskom takmičenju. Odgovor Atinjana je stigao u 38. minutu kada je odličnim šutem izjednačio Predrag Đorđević. Đorđević je bio u centru pažnje i osam minuta pre kraja utakmice kada ga je u šesnaestercu Juventusa srušio Paolo Montero. Jugoslovenski internacionalac je sam preuzeo odgovornost i bio uspešan sa bele tačke. Igrači Olimpijakosa nisu uspeli da do kraja postignu treći pogodak i izbore barem produžetke, pa se Juventus, ipak, plasirao u dalje takmičenje.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu