<< Nazad



 

 

Stojaković postigao rekord karijere

Nezadrživ: Predrag Stojaković (FOTO: AP)

Sakramento, SAD, 23, decembar 2003. - U meču NBA lige odigranom u "Arko areni", domaći Sakramento je savladao Memfis rezultatom 114:97, a junak utakmice bio je Predrag Stojaković koji je za 48 minuta postigao 41 poen, što je njegov novi rekord karijere.

Reprezentativac Srbije i Crne Gore je šutirao sl. bacanja 14/16, za tri poena 5/10 i za dva poena 6/12. Uz to je imao i pet uhvaćenih lopti, jednu asistenciju, dve ukradene, ali i pet izgubljenih lopti.

Memfis je tokom prve dve četvrtine imao konstantno vođstvo, u jednom trenutku i 17 poena razlike, ali su "kraljevi" već na poluvreme otišli sa minusom od samo dva poena. Stojaković je serijom "trojki" i nepogrešivim izvođenjem slobodnih bacanja bio najzaslužniji za veliki preokret i trijumf domaćina.

Stojaković ne igra protiv Dalasa

Njujork, 25. decembra 2003. (Tanjug) - Najbolji strelac Sakramenta Predrag Stojaković kažnjen je sa jednom utakmicom neigranja zbog "bliskog kontakta" sa sudijom na utakmici njegovog tima protiv Memfisa (114:97), odigranoj u sredu u Sakramentu.

Samo minut i 17 sekundi pre isteka druge četvrtine reprezentativac Srbije i Crne Gore, nezadovoljan jednom odlukom arbitra Bernija Frajera, nesportski je reagovao zbog čega je dobio tehničku grešku.

"Sudiji sam, uz izvinjenje već u poluvremenu, priznao da sam preterao u reakciji", rekao je Stojaković.

Zbog izrečene kazne naš reprezentativac će propustiti utakmicu protiv Dalasa, koja se igra u noći između četvrtka i petka.

Pored Stojakovića u meču sa Memfisom istakao se Bred Miler sa 20 poena i 17 skokova, dok je Vlade Divac, koji je igrao 25 minuta, bio nezapažen sa tri poena, pet skokova, tri asistencije, dve blokade i jednom ukradenom loptom.


Za istoriju: statistika Predraga Stojakovića sa utakmice protiv Memfisa







Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu