<< Nazad



 

 

SPORTSKI GLOBUS

Predrag Mijatović se posle duže pauze zbog povrede trijumfalno vratio na fudbalski teren. Nakon odlične igre i dva postignuta gola za reprezentaciju Jugoslavije u prijateljskom susretu sa Makedonijom, Mijatović je briljirao i u dresu Fiorentine u utakmici 23. kola italijanskog prvenstva protiv domaće Parme, koju su gosti iz Firence dobili sa ubedljivih 4:0. Iako u timu nije bilo prvog strelca Batistute, Fiorentina je pokazala izuzetnu efikasnost, najviše zahvaljujući jugoslovenskom internacionalcu koji je asistirao kod dva a sam bio strelac jednog pogotka iz slobodnog udarca.

Golom Save Miloševića u 73.minutu Saragosa je u 26. kolu španskog prvenstva pobedila Seltu 2:1 i sačuvala drugu poziciju na tabeli. Ovo je bio Miloševićev 19-ti gol u sezoni.




U svojoj drugoj sezoni u NBA ligi, Predrag Stojaković daje značajan doprinos dobrim rezultatima ekipe Sakramento Kingsa. Protiv Filadelfije, 6. februara, mladi jugoslovenski košarkaš postigao je 20 poena. Desetak dana kasnije, svoj lični rekord povisio je za jedan poen, da bi već na utakmici 20. februara postigao 25 poena. U utakmici protiv Denvera, dan kasnije, Stojaković se pojavio u prvoj petorci "kraljeva" umesto bolesnog Nika Andersona i odigrao najbolju utakmicu u svojoj NBA karijeri zabeleživši 30 poena, šest skokova i tri asistencije za 38 minuta.


Ekipa Sislija osvojila je ovogodišnji Kup Italije za odbojkaše savladavši u finalnoj utakmici u Milanu, pred 12.000 gledalaca Brešu - 3:0 (25:20, 25:14, 27:25). To je i prvi trofej kapitena jugoslovenske reprezentacije Nikole Grbića, dok je Breša, za koju nastupaju Goran Vujević i Andrija Gerić, načinila podvig samim ulaskom u finale ovog takmičenja.

Posebnu nagradu za najjači servis na turniru dobio je Gerić, čije su lopte išle brzinom od 112 kilometara na čas.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu