<< Nazad



 

 

Panatinaikos prvak Evrope

Dejan Bodiroga, najbolji igrač "Fajnal-fora" u Bolonji

Bolonja, ITALIJA, 6. maj (Beta/agencije) - Košarkaši grčkog Panatinaikosa pobedili su u finalnoj utakmici "fajnal fora" Evrolige italijanski Kinder sa 89:83.

Kinder, koji je bio domaćin finalnog turnira, sigurno je započeo meč u dvorani "Pala Malaguti" i prvo poluvreme rešio u svoju korist sa 48:40.

U drugom delu utakmice "zeleni" iz Atine maestralno vođeni od jugoslovenskog trenera Željka Obradovića načinili su jedan od najvećih preokreta u istoriji finalnih utakmica i stigli do treće titule prvaka Evrope u poslednjih sedam godina.

Najbolju partiju u pobedničkoj ekipi pružili su Jugosloven Dejan Bodiroga, koji je zabeležio 21 poen, sedam skokova i četiri asistencije i turski internacionalac Ibrahim Kutlaj, koji je dao 22 koša, uz pet skokova. U Kinderu su solidnu partiju pružili najefikasniji pojedinac utakmice Emanuel Đinobili sa 27 poena i Slovenac Matijaž Smodiš sa 23, dok je jugoslovenski reprezentativac Marko Jarić zabeležio 11 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Bodiroga MVP "Fajnal-fora"

Igrač Panatinaikosa Dejan Bodiroga proglašen je za najkorisnijeg igrača završnog turnira Evropske lige u Bolonji. Kapiten jugoslovenske reprezentacije izabran je i u najbolju petorku Evrolige. Osim njega, ovo priznanje su dobila još dva Jugoslovena, plejmejker Kindera Marko Jarić i centar Taukeramike Dejan Tomašević, kao i Emanuel Đinobili (Kinder) i Tijus Edni (Beneton).

Trijumfom u Bolonji Željko Obradović postao je prvi trener kome je pošlo za rukom da se pet puta popne na krov Evrope (dva puta sa Panatinaikosom i po jedanput sa beogradskim Partizanom, Huventudom iz Badalone i madridskim Realom) osmi "fajnal-for" u poslednjih jedanaest godina, čime je dokazao da je trenutno najbolji trener na Starom kontinentu.

Finalna utakmica završnog turnira Evrolige za košarkaše, Bolonja, ITALIJA, 6. maj

PANATINAIKOS (GRČKA) - KINDER (ITALIJA) 89:83 (23:23, 17:25, 24:13, 25:22)

KINDER: Đinobili 27 (5 uhvaćenih lopti), Bećirović 4, Grendžer 10, Frozini, Andersen 3, Rigodo 3, Grifit 2, Smodiš 23, Jarić 11 (dvojke 7-4, trojke 5-0, slobodna bacanja 8-3, 7 uhvaćenih lopti, 5 asistencija, 3 ukradene lopte).

PANATINAIKOS: Alvertis 11, Kalaicis, Rodžers 7, Mulaomerović 6, Bodiroga 21 (dvojke 12-7, trojke 2-1, sl. bacanja 4-4, 7 uhvaćenih lopti, 4 asistencije), Midlton 10, Kutlaj 22, Papadopulos 12, Sančez.

*****

Aćimović uz Bunjevčevića



London, ENGLESKA, 30. april - Totenhem Hotspur, član engleske Premijer lige, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Milenkom Aćimovićem, saopštio je danas ovaj klub.

Finansijski uslovi transfera dvadesetpetogodišnjeg slovenačkog reprezentativca iz redova beogradske Crvene zvezde u londonski klub nisu saopšteni.

Aćimović se u Totenhemu pridružio još jednom bivšem fudbaleru Crvene zvezde Goranu Bunjevceviću, koji zbog povrede već duže vreme ne nastupa za svoju ekipu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu